Bebisar i stora lass

Här kan ni se lilla flicka jönsson.
Passar även på att gratulera Andrine till sin lilla flicka som ni hittar
här.

Hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!


HJÄLP!

Har till den 8 juni på mig att hitta en praktikplats så att jag har något att göra över sommaren. Vad jag förstod det som så får jag inte mitt försörjningsstöd om jag inte hittar en praktik plats. MEN, jag får inte ha min praktik på resturang eller inom handel. Var ska jag då söka? Ska ringa runt till djurkliniker men om jag inte lyckas få något där, var kan jag då vara? Hjälp mig så är ni snälla!

Hoppas att ni får en bra dag. Puss på er!

Mitt tävlingsbidrag

Då har jag bestämmt mig för vilken som ska vara med i tävlingen. Denna gången blev det denna:

Pålsjö skog i Helsingborg på väg ner mot havet.

Här kan ni vara med i tävlingen eller bara rösta på er favorit bild.
Hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!

Fototävling

Vilken ska jag gå ut med i en tävling där temat är grönt? Lägger upp dem extra stora så ni verkligen kan se hur de ser ut.
Vilken ska jag delta med? Säg vad ni tycker för jag kan inte bestämma mig.
Puss på er!

Flicka Jönsson 25/5-09

Igår föddesdet en liten flicka Jönsson via planerat kejsarsnitt. Enligt Durras mamma (som jobbar på Helsingborgs sjukhus) så fick Vevve och hennes man Mattias i onsdags förra veckan reda på att bebisen låg fel i magen. Hon låg med rumpan ner så då planerades ett kejsarsnitt till igår. Detta fick inte Durras mamma berätta för någon. Så igår när Durra loggade in på facebook såg han att Vevves syster J hade skrivit att hon hade blivit moster, men inte till vad. Men efter lite research så visste vi att det hade blivit en lite tös. Vet inte några siffror eller vad hon ska heta, men det kan jag återkomma med när jag vet. Åter igen GRATTIS Vevve och Mattias!

Uppdatering

Jag vet att jag är dålig på att skriva varje dag men har ju inte så mycket att skriva om.
I fredags åkte jag till Örkelljunga för jag skulle gå lite på Örkelljunga-dagarna med mamma och bushunden Alva. Vi gick där några timmar sen tog vi oss en fika och körde hem till mamma och pappa. Var där till ca kvart i fyra, då åkte jag och hämtade två gammla klasskompisar för vi skulle ha girls night out. =) Vi körde hit till Helsingborg där vi började med att äta gott på Thai Corner. Satt och åt i några timmar (!) sen mellanlandade vi hemma i lägenheten där Durra och hans ena kusin med kompis satt och kollade på fotboll. Sen gick vi och såg på bio, vi såg filmen Män som hatar kvinnor. Jag gillar inte svenska filmer men det var en av de bästa svenska filmerna jag någonsin har sett. Kan lätt se den igen trots att den var lång och på vissa ställen hemsk.
Sen i helgen har vi inte hittat på något speciellt. Snarare, vi har nog inte gjort något alls i helgen mer än handlat det som behövts.
Var på arbetsförmedlingen nu i morse och fick reda på lite om utbildningen jag vill gå och att jag nu har 2 veckor på mig att hitta en praktikplats över sommaren så att jag har något att göra för annars får jag inget försörjningsstöd. Men jag får inte ha praktik inom handel eller resturang. Vad är då kvar för en som inte kan något om IT?
Ska se om jag kan få praktik hos en djurklinik som jag kanske kan få praktik hos sen om jag kommer in på utbildningen som jag vill in på.
Så min vecka just nu ser ut som så att jag ska ringa runt och boka möten med troliga praktikplatser.

Hoppas att ni har det bra. Puss på er!

Bilder

Här är lite gamla bilder som jag har pillat lite med i Photoshop. Det är min första gång så jag har bara ökat färgerna och lite så. Här kommer lite före och efter bilder.


Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter (1)

Efter (2)

Före

Efter ser ni skillnaden?

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter

Ser ni någon skillnad? Jag vet att det inte är något avancerat, men som sagt min första gång inne i PS.

Klippte oss i tisdags och det blev bra. =) Igår åkte vi ut till Väla för att Durra behövde köpa strumpor och vax. Mer än så gjorde vi inte igår.
Medans idag så har jag bara varit ute i stallet lite och hälsat på Loppan och de andra hästarna, vet ju inte när jag åker ut nästa gång då Sofie kommer hem på lördag. Men en sak är säker, jag ska ut när den lilla bebisen har kommit för jag är ju så nyfiken på vem som ligger där inne i magen. Passade på att putsa tränset så det är fint och mjukt när det ska användas nästa gång. Det var skönt att sitta ute i solen och putsa tränset. Kändes lite vemodigt när jag åkte för jag sa till de som var där att om vi inte ses igen så får de ha det så bra.

Hoppas att ni har haft en fin och solig dag. Puss på er!

Dåligt med bloggande

Jag vet att jag har varit lite dålig på att blogga de senste dagarna. Jag har inte skrivit sen i torsdags, så får väl se om jag kommer på vad som har hänt sen dess.
I torsdags så smsa Malin och frågade om jag ville ut och gå med henne i Pålsjö skog. Självklart ville jag det då vädret var hyfsat så tog vi med oss våra kameror. Så här får ni lite bilder därifrån:
Grodyngel


I fredags hände det inte så mycket, ingenting faktiskt.
I lördags så åkte vi ut till Ikea för att se om vi kunde hitta något roligt till Malin och Dennis som skulle ha inflyttnings fest på kvällen. Vi hittade böjbara skärbrädor som Durra bara sa, "vi måste ha sånahär" och visar mig den här:
Så vi köpte sådanna till oss och till Malin och Dennis. Ska faktiskt köpa det till min lillebror i studentpresent bl.a. Det bästa är att det är ett 2 pack för typ ingenting. Efter Ikea gick vi in och åt på Väla lite snabbt. Sen körde vi hem så jag kunde duscha och fixa till mig. Det var en trevlig kväll hos Malin och Dennis, fast att jag kanske inte var i mitt bästa esse men det hade med att göra att jag mått illa och haft ont i magen av och till i några dagar. När vi krde hem så kändes bilen konstig, den acelerarade inte som den brukar osv. Då var det högerbakbroms som låg emot och bromsade hela tiden.

Så igår åkte vi hem till mina föräldrar, fast att pappa egentligen inte hade tid att kolla på den utan behövde fixa i deras deras sovrum. Vi bjöd på fika mot att pappa kollade för att se om han kunde fixa det, vilket han kunde. Min pappa är bäst på mycket. =) Men nu vet vi hur vi ska göra om det händer igen. Sen så provkör han den för att känna att det verkligen tar som det ska. När han har gjort det så ska han kolla in lite saker under motorhuven, så han hade nog mer tid än han ville erkänna till att kolla vår bil. Han kollade oljan, den fick vi fylla på så det gjorde vi. Sen kollade han de andra vätskorna men de var bra så då skulle han kolla luftfiltret men det såg fint ut. =) Så nu går den som en oljad blixt igen. ;P

Idag vet jag inte vad som händer men jag har bokat tid med Durras kusin Veronica så imorgon ska jag klippa mig, men jag vet inte vad vi ska göra med det. Hon får väl fria händer med mitt hår. Bara inte vattnet går osv när hon håller på att klippa mig så jag bara får en halv frisyr. Ska vara hos henne vid 11 imorgon, men nu skriver Durra att han också behöver klippas så vi kanske får ta det på eftermiddagen/kvällen istället. Men jag bryr mig inte om när jag blir klippt, bara jag blir det. Har ni några förslag på hur jag ska klippa mig?

Vad ska jag göra idag? Solen strålar och jag vill hitta på något men vet inte vad jag ska göra.

Hoppas att ni får en bra dag allesammans. Puss på er!

Änglar och demoner

Jag tycker att filmen var bra trots att mycket som är med i boken inte fanns i filmen och tvärtom. Men trots det så fick de ihop en film där allt av riktigt stort värde var med nästintill så som det är i boken. Har man inte läst boken så kan det säkert vara en bra film medans de som har läst boken ska vara berädda på att mycket saknas eller är annorlunda. Personligen tycker jag att den var bättre än Da Vinci-koden och lättare att hänga med i.

Idag så ringde min handledare på af och väckte mig. Hon undrde om jag skulle kunna tänka mig att jobba som servitris i sommar. Där finns ett rätt så nyöppnat ställe här i Helsingborg där ägaren sökte glada och trevliga tjejer till servitriser. Man behövde inte ha någon erfarenhet eller så. Så min handledare skulle lägga med mitt CV till ägaren så vem vet, kanske jobbar som servitris i sommar.

Annars har jag inte så mycket planerat för idag. Vädret är ju lite tråkigt och mulet så känner mig inte så sugen på att ut och hitta på något, så det blir väl att sitta och glo på tv. Kanske fixa och dona lite här hemma också.

Ha en bra dag. Puss på er!


Nu jäklar smäller det!

Var på vägledningshuset innan idag. Jag fick reda på en del praktisk fakta som att jag får söka till vilken utbildning jag vill i Europa. =) Nu ska jag iofs bara läsa i Danmark. Om jag kommer in d.v.s. Fick även veta att om jag hittar en praktikplats här i Sverige så det till 95% säkert att skolan godkänner den, då man ska ha papper på att man har en praktikplats under hela sin utbildnigsperiod som är 3 år och 10 veckor. Men en sak var negativ dock. I Danmark finns det något som heter statens utbildningsstöd=SU vilket i princip är som att få lön under de månaderna/åren som man studerar. SU är inte ett lån som CSN utan bara ett stöd med pengar som man kan få, men det gällde tyvärr inte för de som inte är danska även om man studerade där. =( Men utbildningen är ju CSN-berättigad så det är ju inga problem igentligen, fast jag inte vill ha lån. Men men, vad ska man göra? Har ni möjligtvis lite pengar att skänka till mig? Jag och Durra har diskuterat lite om hur vi ska göra med boende o.s.v. och har nog kommit fram till hur vi ska göra. Men i värst fall ska jag prata med mamma och pappa också. Kan hålla tummarna för att man får lite pengar av släktingar om jag nu kommer in.
Det jag ska göra nu närmast inom utbildningsdelen är att jag ska hitta en praktikplats och bestämma mig för vilken inriktning jag ska gå.
Nu ska jag gå och möta Durra så vi hinner äta innan vi ska på bio. Så skriver här sen vad jag tyckte om de osv.

Ha det så bra sålänge. Puss på er!

Vem är ni?

Jag ser att det är mellan 8-20 st som är inne och kollar här varje dag. Jag vet att det inte är många, men jag är ändå nyfiken på vilka ni är. Varför är där då nästan aldrig några kommentarer? Vilka är ni? Hur ofta läser ni i min blogg?
Skriv ett Hej och vem ni är, lämna gärna er bloggadress om ni har en blogg så jag kan läsa era också.

Ha det så bra. Puss på er!

Vägledningshuset imorgon

Imorgon ska jag till Vägledningshuset för att se vad de kan hjälpa mig med ang fakta om utbidningen jag vill gå. Jag vet ju en del om själva utbildningen, men inte om sakerna som t.ex. hur det ska gå med ekonomin om jag ska få utbildningsstöd (inte CSN) och om jag får ha min praktik i Sverige osv. Hoppas att de kan hjälpa mig direkt och att jag slipper vänta i evigheter innan man får svar på sina frågor.

Idag har vi inte så mycket planerat mer än att vi ska simma. Just nu är jag rätt sugen på att ut och fotografera i det fina vädret, men jag vet inte var och jag vill inte ut själv. Men det löser väl sig på något sätt.

Hoppas ni har en bra dag. Puss på er!

Bilder

Gårdagensbilder är från Carina och Pers trädgård.Fick lite hjälp av Per (som är dansk) att få mer information om utbildningen som jag vill gå i Kolding.
Så det jag ska klla upp nu är:
1. Ekonomi: dvs om jag som svensk studerande i Danmark kan få det utbildningsstödet som en dansk studerande får. (SU=Statens Utbildningsstöd)
2. Praktikplats: Om jag kan hitta en praktikplats i Svergie och Danmark. Vi vet inte om jag får ha min praktik i Sverige om jag studerar i Danmark.
3. Telefonnummer till skolan.
Sen ska Per ringa skolan och hjälpa mig kolla upp lite fler saker.
Plus att det visade sig att en av Pers kompisar sedan barnsben bor och äger en resturang i Kolding så om jag kommer in så ska Per kolla om jag kanske kan få hyra ett rum av dem. =)

Idag kommer Schenker äntligen hit och ska hämta den jäkla väskan som jag fick från NCH när jag började där. Ska bli skönt att bli av med den så slipper man tänka mer på dem. De kommer någongång efter kl. 13.

Annars vet jag inte vad som händer idag. Vet ju inte när Schenker kommer så man kan ju inte planera något precis.

Hoppas att ni får en bra dag. Puss på er!


Jippie!

Idag åkte vi och köpte oss en startmotor till bilen då Durras kompis Nicke skulle komma och kolla på bilen. Min pappa ringde i morse och gav oss lite tips på vad vi skulle kolla osv. När vi kom upp till bilen gick det först inte att öppna bilen med fjärrkontrollen så vi fick låsa upp den som ett vanligt lås. Sen så kopplade vi Nickes batteri till vårt för att ge det lite kraft för att kanske starta. När han satte dit den sista kablen så började billarmet att tjuta. =) Så då fick vi låsa upp med fjärrkontrollen för att få tyst på den. Vi lät batteriet laddas lite och sen skulle vi försöka starta den. Jag var säker på att den inte skulle gå igång så när den gick igång så blev jag förvånad. Vi körde en liten runda för att se så att den inte dog för då skulle det vara generatorn som det var fel på. Men den dog inte så det var ju lite skönt det iaf. När vi sen stängde av bilen så fick vi för oss att prova att starta den igen men det gick inte. Då konstaterade Nicke att det var något fel på batteriet så då bar det av till Biltema för att köpa ett batteri. Sen släppte jag, Anna (Nickes sambo) och Nathalie (Nickes 3 åriga dotter) av killarna vid bilen så att vi kunde åka och handla på Maxi då vi skulle bjuda dem på mat. Vi hann inte så långt in i affären innan Annas mobil, då var det Nicke som ringde för att då hade de bytat batteri och sen funkade vår bil efter det. Så nu går den som en kanon igen. =)
Så efter vi hade handlat så körde vi hit och lagade Tacos. Gottigottgott! Sen tittade vi på film innan de åkte hem.

Just precis så gick Comedy Store på tv4 komedi och där var en komiker som heter Adam Hill som var så rolig så nu bara måste jag lägga in hela hans framträdande här under. Men vi såg ungefär från halva del 2 och till slutet.
Hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!

1 år sedan och hundvakt

Idag är det ett år sedan min farfar gick bort. Så därför ville farmor inte vara själv så mamma frågade om jag ville vara hundvakt (vilket jag självklart ville) så att hon och farmor kunde åka till Helsingör och ha det allmänt trevligt. Jag och Alva drog med oss Malin ut till Svedberga i det roliga vädret så vi gick en runda där uppe i den fina skogen. =) Hon var så duktig så man blev ju stolt, trots att det inte är min hund. =) Sen släppte vi av Malin hemma hos sig och åkte hem till vår lägenhet. Där hade vi två katter som fick panik, Zombie klättrade upp på fönsterkarmen och trillar så klart ner på vår ena ljusstake i glas så att den åker i golvet och går i tusen bitar. Bokstavligt talat. Så då fick man först dra in katterna i badrummet, hålla Alva borta från glasskärvorna och sen sopa upp allt. Väntade med att dammsuga för att inte skrämma Alva då det var första gången hon var här. När mamma och farmor var värdiga så körde jag och hämtade dem och de lämnade mig och Alva blev så glad när hon fick syn på mamma igen. Hon pep av glädje. =)
Sen har jag inte gjort så mycket mer idag. Sitter och kollar på House just nu.
Saknar dig farfar tänker ofta på dig.

Hoppas att ni har haft en bra fast regning dag. Puss på er!

Jävla bilfan!

Jag är så jävla förbanad just nu. Hatar vår jävla bil. Det verkar som att det är startmotorn som strular, och det var inte rätt tillfälle att göra det på när vi skulle åka till Klippan för att jag skulle få hjälp med att förstå en hemsida om utbildningar. Det är inte lätt att förstå alla termer på danska och då är det bra att man kan få hjälp av en dansk, men tack vara den dumma idiotiska cp-bilen så kom vi ju inte iväg. Jag är arg och vill skrika, slå och gråta samtidigt. Har vi tur är det startmotorn så kanske man kan hitta en begagnad för kanske 1000 kr, men sen kan det vara annat skit också då bilfan inte ens gick att putta igång. Hoppas att det bara är en liten skitsak som inte kostar något för jag har absolut inga pengar att fixa bilen med just nu. 

En sak som är positivt iaf är att jag ska vara hundvakt imorgon för lilla gulliga Alva, så vi ska ut och gå uppe på Svedberga kulle. Får se om Theresia är hemma så att hon kan få träffa henne. Hoppas bara att det inte regnar för mycket imorgon.

Hoppas att ni har haft en bättre dag än vad jag har haft. Puss på er!

Dagens bilder

Här kommer bilder från idag när vi var i Värsjö med katterna. 2:a gången Zombie är ute alls.


Min häst kommer inte runt när hon rullar sig. =)

Kolla in mulen, det måste ha varit jätteskönt att få klia sig på ryggen. =)

Men Sorina kommer alltid runt.

Syns det att hon är travare på bilden ovanför?

Hon ser ut att ha en stor bebismage.

Eller tycker ni inte det?


Nu får ni inte fler bilder för vi tog över 400 bilder bara idag. =)

Hoppas att ni har haft en bra och solig dag precis som vi har. Puss på er!

Bilder

Blandat med bilder. Först från igår vid Västersjön och sedan från idag med bilder på hästarna så att Sofie får kolla in sin "lilla" Loppan.
 
Kommer fler imorgon då den inte vill lägga upp bilderna mer nu.

Hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!

Uppdatering: Nu är där fler bilder på hästarna iaf.

RSS 2.0