Möte

Idag kl 16 så ska jag vara på möte med f-kassan och få mer info om föräldrarpenning osv. Det är säkert supertråkigt, men informationen behövs tyvärr.
Har även fått ett paket som jag har vunnit på tradera som jag ska hämta ut på stationen idag, men det tar jag när jag kör hem sen från hbg. Vill inte ha paketet i bilen för då frestas folk bara att göra inbrott i den. I paketet är där 31 st babyplagg, bl.a. några mössor, lite strumpor och bodys. Allt är unisex då vi ju inte vet vad det är som ligger i min magen och sparkar och har sig.

Puss på er!

Rubrik?

Idag har jag varit hos bm, handlat hem lite saker till det tomma kylskåpet och skottat snö. Själva skottningen var egentligen inte så jobbig då det var lätt pudersnö, men längst ner på uppfarten var där isklumpar som hade kommit från när de skottade vägen och de var jobbiga att få bort, speciellt vid brevlådan då Durra glömde skotta fritt framför den igår så han hade ju lagt en vall där. =) Inte lätt att tänka på när man inte bott i hus på evigheter.

Igår var jag med mamma på äventyr efter julstjärnor och adventsstakar till mamma. Och lite olika saker till mig, det viktigaste var att jag hittade vinterskor för just nu har jag gympaskor med lite nät överst så man blir snabbt våt om fötterna nu när där är snö. Hittade ett par fina stövlar som var bekväma i foten, MEN som vanligt var de för små i vaden så de satt inte som de skulle. =( Så tyvärr följde inga skor med mig hem, men lite annat smått och gott inför bebisen och kejsarsnittet.

Puss på er!

Dagen går långsamt

Idag blir det mat hemma hos farmor. Vet inte om jag ser fram emot det eller om jag bara tycker att det ska bli jobbigt. Känner mig väldigt trött och osocial så vill egentligen bara ligga i soffan/sängen och göra absolut ingenting, men det kan man ju inte göra alltid.
Har inte så mycket att skriva tyvärr, jag är jättetråkig men det får ni stå ut med.

Puss på er!

Kanelbullar

Vill ha nybakade kanelbullar!

Beslutet

Beslutet som jag har gått omkring och oroat mig för var om jag skulle få ett kejsarsnitt precis som jag vill eller om läkarna skulle säga nej.
Jag vill ha det av väldigt många olika anledningar som jag väljer att ha mellan mig, min sambo och diverse läkare/bm som har hjälpt mig att komma fram och få det efterlängtade beslutet att: Ja, du får ett planerat kejsarsnitt.

Vid 3 tillfällen har jag träffat en jättetrevlig och bra KLARA-bm (KLARA är en speciell avdelning på förlossningen som man kan få prata med om man är orolig inför förlossningen eller i vissa fall även livrädd). Bm och jag har pratat om allt möjligt runt en vaginal förlossning och kejsarsnitt. Det var i slutet av andra mötet jag kännde att hon verkligen förstod mig med varför jag vill ha kejsarsnitt.
Vid 3:e tillfället fick Durra följa med för att höra exakt hur ett kejsarsnitt går till och även för att få säga vad han tycker och tänker runt det hela. Då sa bm att hon tyckte det vore bäst om jag fick ett snitt, men att hon inte kan bestämma det själv utan en läkare måste ha godkännt det så fick jag en tid till läkaren i tisdags för att få veta vad läkaren beslutade. Jag frågade min bm om hon kunde vara där på mötet då jag känner mig trygg med henne då hon verkligen har förstått sig på mig. Hon sa att hon skulle försöka vara där, men kunde inte garantera något då hon kanske höll på att hjälpa till vid en förlossning.
Så i tisdags så satt jag i väntrummet och tiden gick långsammt och det enda jag ville göra var att gråta för jag var så nervös och orolig inför hela mötet. Då kommer min bm och säger att hon är där men att läkaren blir lite sen och då lugnade jag mig lite, men var fortfarande väldigt nervös. Sen kommer läkaren och ropar på mig och frågar hur det är med mig och då säger jag att jag är väldigt nervös inför hela mötet och speciellt inför beslutet. Då sa läkaren att om jag vill gråta så är det helt ok för då försvinner en del av oron och direkt när hon säger det så börjar jag gråta. Sen gråter jag genom hela mötet. Bm och läkaren frågar lite olika frågor några hade med bebisen att göra, andra inte och under tiden gjorde läkaren ett ultraljud för att se så att det inte var något fel på bebisen vilket där inte var. Hon (läkaren) tror att den vägde ungefär 2791 gram (vilket inte låter så ungefär) och sen sa hon att bm och hon hade pratat om mitt fall innan och att hon ger bm all bestämmande rätt så att vi skulle gå ut och själva bestämma om det skulle bli snitt eller inte. Läkaren sa ordagrant "vad ni än väljer så är det rätt beslut" och då började jag bara gråta ännu mer så visste inte riktigt vad jag skulle göra men de fick mig att ta djupa andetag för att lugna ner mig sen gick jag och bm iväg och bokade ett datum för när det blir kejsarsnitt som senast för den kan ju fortfarande få för sig att komma tidigare, men då blir det fortfarande med snitt. Vi avslutade mötet med att om hon jobbar den dagen och inte har fått ett annat fall så ska hon försöka få vara min bm även när det är dags och det får hon gärna för min del. =)

Nu ska jag ner och se om tvätten är färdig och isf hänga upp tvätten så att den kan torka.

Puss på er!

Nervös=illamående

Usch vad jobbigt det är att vänta på att tiden ska gå så jag kan få veta det ofantligt stora och jobbiga beslutet som jag väntar på. Är så nervös att jag är illamående. =/ Ska vara på mötet kl 14.30 så någon gång därefter vet jag om det blir ja eller nej. Ni lär väl märka det här på ett eller annat vis. Skrivs det inte ikväll så skrivs det iaf inom de närmsta dagarna, för vem vet jag kanske vill försvinna ett tag efter beslutet.

Puss på er!

Första maskinen barnkläder

Idag har jag tvättat den första maskinen barnkläder precis som rubriken låter. Den blev inte helt full men det gör ju inget. Tror maskinen är färdig men jag får vänta ett tag med att hänga upp den tills det har varit lite folk här. När jag väl har hängt upp dem ska jag gå igenom mina gamla gosedjur och kanske tvätta några av dem, men måste välja ut några först.

Imorgon är det d-dagen. Dagen som kan få mig att braka ihop helt eller bli världens mest lättade människa. Hoppas att ni är många som håller tummarna för det sista. =)

Nu ska jag fortsätta surfa runt och kolla upp lite saker om bb-väskan så att vi kan få med det nödvändiga och inte får med för mycket onödigt.

Puss på er!

Säger bara en sak..

Tack försäkringskassan!! Inget strul och snabbhandläggningstid denna gången. Verkar också som om jag fick en väldigt trevlig handläggare i Hbg. =) Pengar på måndag.. =)

Smärtsamt bm-besök

Kl 10.30 idag var jag på vanligt bm-möte där det känns och mäts och har sig. Allting är bra med bebisen, men lite värre med mig. Bm kunde inte känna ordentligt om huvudet var fixerat eller inte då jag har SÅÅÅ ont i mitt bäcken när hon skulle känna att jag nästan skrek.

Har kollat med min chef om att börja min mammaledighet redan den 15 istället för den 22 som det är sagt nu och för honom funkade det, men han ska dubbelkolla med HR så i eftermiddag så vet jag. Hade varit grymt skönt då jag känner att jag knappt har energi att vara trevlig mot folk längre.

På lördag är det bowling med kompisgänget, men jag följer inte med för har jag ont så kan jag inte bowla och så skoj är det inte att titta på. Istället ska jag iväg till en bekant och ha det lugnt och mysigt med henne och hennes dotter.

Vad händer hos er?

Puss


RSS 2.0