Carpe Diem..

Carpe Diem heter fölet som jag var och fotade idag. Strålande sol och härligt ljus tills jag gick in i hagen för då gick solen i moln. =/ Bilderna blev sådär mest för att han inte var på poserar humör och sen var där ju andra hästar som ville vara med ibland. =P


Inte den bästa bilden, men det såg så gulligt ut när han sträckte ut frambenen när han låg ner.

Man ser t.o.m. vad han vill slippa ha surrandes runt huvudet.


Nyfiken på kameran.


Barnvakt

Ja, idag kommer mamma och ska vara barnvakt åt Mio en stund då jag ska iväg och fota ett litet föl idag. =) Ska bli skoj att äntligen få testa kameran lite i riktigt fint väder utomhus.

Sen verkar det som att jag kommer att komma iväg till Falsterbo den 9:e, behöver bara en barnvakt då. Min mamma kan inte då hon ska jobba natt och vi behöver barnvakt medans Durra jobbar och jag inte vet när jag kommer hem. Durra får kolla med sin mamma om hon kan passa honom helt enkelt då mina föräldrar har gjort det ofta redan.

Mio uppdatering med bilder

Imorse så ringde Durras mamma och frågade om hon och hennes sambo kunde komma ikväll och laga mat här, men det gick inte för att idag ska vi till Durras pappa med familj för vi har inte träffat dem sedan dopet. Men det verkar som att de ska komma på frukost i helgen istället. Men visst är det typiskt att när man har bestämmt något med någon så hör någon annan av sig.

Mio han tycker om sin gåstol och har just nu lyckats ta sig fram (han backar oftast) till soffan och kan då nå Durras tröja som ligger där.


I fredags så var jag och Mio hos min farbror med famil + mina föräldrar och firade midsommar medans Durra jobbade.


Mio leker med mormors knappar.

Pappa

Mio hos min farbror.

Deras hund Bizzy (vet inte hur de stavar det)

Min kusin Amy, deras minsta av 3.

Min mamma som inte tycker om att vara med på bild för hon får dubbelhakor (enligt henne själv) så då tar vi och lägger upp en på henne där man inte ser hakan. ;)

I helgen så satte Durra upp Mios hoppgunga så att han fick testa den och här är lite bilder på vad han tyckte om det. Han fattade direkt vad han skulle göra i den.


Vad är detta för något pappa? Durra tog denna bilden.

Måste ju smaka på sakerna.

Böja knäna är viktigt.

Hoppa!

Inte röra mark.

Ibland tog han i så att det nog blev lite läskigt.

Men mest var det bara skoj.


Igår så satt han helt själv på golvet i flera minuter helt utan stöd. =) Tog flera bilder med iPhonen, men de blir ju inte bra så ingen läggs upp här. Fast nästa gång ska jag fota med systemaren. =)

 

 


Vill..

Jag vill till Falsterbo Horse Show i år igen. Denna gången har jag ju en snabbare och bättre kamera och jag vill så gärna testa den ordentligt. Någon som vet en tävling av någon sort som man kan åka och fota i närheten?


Bild från förra året på Falsterbo Horse Show.


Pojkkläder sökes

NÅGON som har pojkkläder i strl 74 (sommar/sensommar/höst), 80 (höst/vinter) och 86 (vinter/vår) kläder att sälja till ett bra pris? Känner att det börjar tryta i Mios garderob. =/

D90 bilder
Denna togs med star filter. Ser ni den lilla ljusstjärnan uppe på bladet? Ska lära mig mer om hur man ska stå osv för att få det bra, men rabatten är överfull med växter så jag vill inte klampa runt i den då.


Utan close up filter.

När jag tog bilderna på Mio så var det inte det bästa ljuset så vissa är mörka.


Igår kom den..

Äntligen är den här, min så efterlängtade nya kamera. Nämligen en D90. =)

BVC idag

Idag var vi på BVC med tillhörande läkarbesök. Sen sist (1 månad sedan) så har han blivit nästan 800 gram tyngre och blivit hela 2,5 cm längre. Han är snart inte så liten längre. Allting såg fint ut sa läkaren så nu är det en månad till nästa besök på BVC.
På tisdag ska vi till tandläkaren med Mio för första gången. Inte för att han har fått tänder än, men det gör ju inget.

Behöver din hjälp!

Ja, jag behöver din hjälp. Jag behöver få tag på en festlokal i Helsingborgsområdet att ha 25-års fest i. Mina krav är: inte för dyr lokal och lokalen ska kunna rymma mellan 50-80 gäster. Vet du någon så kommentera genast!

=)

Nu är vi här hemma så glada för ett par kompisar. 1000-tals kramar till er.

Usch

Mina mått kommer här och de var inte roliga att få uppmätta. =/ Bröst: 105 Midja: 95 Mage: 110 Rumpa: 118 Höger lår: 68,5 Vänster lår: 69,5 Så får vi se om något kan ändras snart. Då jag inte bryr mig om vad jag väger utan hur kroppen ser ut så skriver jag inte ut min vikt. Ska fota min kropp någon dag snart och sedan när måtten har minskat så får ni KANSKE före och efter bilder.

Student

Idag tas det studenten runt om i vårt avlånga land och jag funderar på att stoppa Mio i vagnen och gå upp till gymnasiet här för att fota lite glada studenter. =) Vet iaf två som tar studenten i år, nästa gång jag känner någon som tar studenten är när min kusin tar den om några år. Så det kanske kommer upp lite bilder på glada studenter med familjer sen. =)

Glada nyheter..

Igår sa Durra att min/vår nya kamera är på väg till affären han jobbade i innan, så har jag (ja, jag då Durra ändå bara jobbar så är det jag som kommer att använda den) tur så kommer den idag eller imorgon. =) Håller tummarna för att den kommer denna veckan iaf.

Få platt mage efter graviditet..

Hittade för ett tag sedan en artikel i Aftonbladet som Olga hade skrivit om att få platt mage efter graviditeter.
För att kunna läsa själva övningarna så behöver man köpa PLUS men jag tänkte visa er de övningarna iaf utan att ni behöver köpa PLUS på Aftonbladet.

"Så gör du övningarna

Tänk på:

I alla övningarna är det viktigt att inte svanka – dra in “svansen” mellan benen! Det ska absolut inte göra ont i ryggen - gör du det svankar du förmodligen och har inte tillräckligt stöd i magmusklerna. Det ska kännas ordentligt i magen!
Så snart kan du börja:

De flesta kan börja med magövningar ungefär tre veckor efter förlossningen. Har du gjort kejsarsnitt kan du behöva vänta någon vecka längre, och framför allt är det viktigt att såret är läkt och problemfritt.
Komplettera med:

Börja med barnvagnspromenader. När du känner att du orkar – öka takten, men det ska vara så att du fortfarande kan prata. Om du har pulsklocka ska du sträva efter ungefär 120 i puls. Så småningom kan du även börja med annan konditionsträning, om du känner att du behöver det.
Texter till varje enskild bild:
1. På knä

Så gör du: Det här är den lättaste plankan, och den du ska börja med. Knäna i golvet, armbågarna mot golvet, strax under axlarna. In med svansen mellan benen, svanka inte. Spänn rumpan. Håll så länge du kan – 30 sekunder kan vara bra att sikta på i början. Kan du inte 30 sekunder – kör så länge du klarar. Klarar du längre, håll längre – en minut är målet.

Repetitioner: 3, med 20-30 sekunders vila mellan varje. Du siktar alltså på att klara 3x1 minut. I början kanske du klarar 3x20 sekunder, eller 3x30.

Hur ofta? Ett set på morgonen, ett set på kvällen.

Examen: Kör denna övning två gånger dagligen tills du klarar 3x1 minut. Efter det är det inte meningsfullt att försöka hålla längre tid än en minut, utan istället är det dags att gå på övning nr 2.
2. På stol

Så gör du: Upp på tå med fötterna, stöd armbågarna mot en stol eller en bänk. Det är viktigt att armbågarna är strax under axlarna. Undvik att “hänga” i axlarna – pressa ifrån med underarmarna istället! In med svansen mellan benen, svanka inte, Spänn rumpan. Håll så länge du kan och öka tills du klarar 3x1 minut.

Repetitioner: 3, med 20-30 sekunders vila mellan varje.

Hur ofta? Ett set på morgonen, ett set på kvällen. Kör dagligen tills du klarar 3x1 minut. Gå sedan på övning nr 3.
3. På tå

Så gör du: Som övning nr 2 – men stöd armbågarna mot golvet. Återigen: “häng” inte i axlarna – pressa ifrån med underarmarna istället! Känns det svårt så ha benen lite bredare isär, och flytta ihop dem allteftersom du klarar övningen bättre. Håll så länge du kan och öka tills du klarar 3x1 minut.

Repetitioner: 3, med 20-30 sekunders vila mellan varje.

Hur ofta? Ett set på morgonen, ett set på kvällen. Kör dagligen tills du klarar 3x1 minut. Gå sedan på övning nr 4.
4. På boll

Så gör du: Nu lägger du till ett osäkerhetsmoment – en boll. Här krävs väldigt mycket balans. Mycket viktigt att du inte “hänger” i axlarna. Testa att föra armbågarna framåt och bakåt för att öka och minska svårighetsgraden. Håll så länge du kan och öka tills du klarar 3x1 minut.

Repetitioner: 3, med 20-30 sekunders vila mellan varje.

Hur ofta? Ett set på morgonen och ett set på kvällen tills du klarar 3x1 minut – för de flesta tar det ett par månader att komma dit. Sedan kan du successivt minska ner och nöja dig med morgon och kväll 3-4 gånger i veckan i ytterligare några månader. Räkna med att det tar ett halvår att få magen platt igen.
Repetitioner

Börja med 3x30 sekunder, vila xx minuter, och upprepa xx gånger.
När du klarar 30 sekunder ökar du tiden och kör lite längre nästa gång. Målet är att du ska klara 3x60 sekunder. Efter det är det ingen idé att öka tiden, utan fortsätt med nästa steg.
För varje nytt steg börjar du om med 3x30 sekunder, och ökar successivt tiden, tills du klarar 3x60 sekunder.
Steg 1: På knä.

Steg 2: På tå.

Steg 3: Lyft upp ett ben.
Så snart kan du börja:

De flesta kan börja med magövningar ungefär tre veckor efter förlossningen. Har du gjort kejsarsnitt kan du behöva vänta någon vecka längre, och framför allt är det viktigt att såret är läkt och problemfritt.
Så ofta ska du träna:

De första 2-3 månaderna tränar du dagligen. Därefter kör du 3-4 gånger i veckan i ytterligare några månader. Räkna med att det tar ett halvår att få magen platt igen.
Komplettera med:

Börja med barnvagnspromenader. När du känner att du orkar – öka takten, men det ska vara så att du fortfarande kan prata. Om du har pulsklocka ska du sträva efter ungefär 120 i puls. Så småningom kan du även börja med annan konditionsträning, om du känner att du behöver det.

Maten som plattar magen

Så äter du för att hjälpa magmusklerna på traven

För att inte töja ut muskulaturen ännu mer kan du undvika allt som provocerar fram en svullnad. Ät alltså mat som inte ger dig gaser och ballongmage.
Undvik: Läskedrycker, sötningsmedel (och produkter som är sötade med sötningsmedel - till exempel tuggummi och lightdrycker), stora mängder fibrer, stora mängder fullkorn och mjölmat, bönor, kål, ärtor, sparris och broccolistjälkar. En del får svullen mage och gaser av mjölkprodukter. Se dock till att äta allsidigt.

Välj gärna: Kött, fisk och ägg, frukt och bär, bladgrönsaker, tomat, gurka, majs, kokt potatis. Mjölk går också bra för de flesta. Även om du får problem med mjölk klarar du kanske kesella och keso."


Jag kanske får ta en bild på min mage nu och sen slänga upp en bild på den om några veckor när jag har kört ett tag. Jag gjorde innan idag, men känner att jag nog behöver skriva ner lite mått för att kanske se resultat innan jag kan känna resultat.


Tack..

Fick tips på hur jag ska ställa in kameran så jag tackar så mycket och ska testa nästa gång det åskar. Kan man ställa in kameran på att slutartiden blir sålänge man håller avtryckaren nere? Tack för tipset Mats! :)

Gick inte..

Igår hade jag varken tur eller skicklighet att fånga en blixt på bild. Det jag lyckades fånga var bara sken och inte själva blixten. Såg en riktig blixt, men hade lite fel inställning på kameran för att det skulle bli annat än bara ljussken. =/

Åska

Nu åskar här lite grann, får väl se om jag kanske kan fånga en blixt på bild. Om de visar sig som mer än bara sken.

Menssmärtor?

Hittade ett forum där de diskuterade menskoppen och jag blev väldigt nyfiken så jag gick in på http://menskoppen.se/ och kollade runt. Har nu bestämt att nästa gång jag har mens (har inte det tack vare hormonspiralen) så ska jag införskaffa en menskopp. Vissa har inte ens mensvärk sedan de bytade till menskoppen så kanske värt att testa den för er som har mensvärk? Man slipper ju också lägga ut massor av pengar på bindor och tamponger så i längden kan man spara lite pengar. =)

Bornslätt 5/6
Gröningen

Idag var vi på Gröningen i Helsingborg och "solade". Vi satt alla i skuggan så vi ska väll mest kalla det för mys och umgås. Det var min lilla familj och Malin och Dennis. Bjuder på en bild av Mio i sin UV-dräkt som jag köpte till honom idag.

Statistiken

Är det bara jag som inte kan se min statistik på bloggen här på blogg.se?


Älskar dig Durra!

Jag vill berätta för hela världen, men det ska inte berättas för någon! *Elakt skratt* Kan säga att jag mår riktigt bra nu och att det ska bli så sjukt skoj att få göra det som komma skall. =)

Idag är ju en röd dag, men min älskade sambo jobbar idag och imorgon på 2 jobb, sen jobbar han även på måndag så här är det inte långhelg inte. Tycker synd om honom då han igår fick stanna hemma från jobbet p.g.a. halsont och just nu jobbar han utomhus och vet inte när han slutar. =( Han är absolut bäst som orkar jobba på 2 jobb hela sommaren och knappt få träffa mig (har ju bara varit mig innan) och Mio. Allt för att vi ska kunna bo här och ha ett bra liv. Hoppas att du får semester i augusti så att du kan umgås med oss på dagarna. =)


Älskad sambo och pappa!


RSS 2.0