Jul nr 3 idag

Vi har haft en bra jul hitintills, men firandet är inte över. Vi har tre familjer att fira med och idag ska vi fira på det sista stället.
Lillejulafton var vi hos Durrras mamma och spelade bingolotto. Tyvärr vann vi inget, men vi fick fina julklappar. Bl.a. presentkort på Bauhaus och Ikea.

Mio har här på sig sin julklapp från faster Emma som stickat den själv och skickat den från Nya Zeeland.

På julafton var vi hos mina föräldrar. Mysigt att det bara var mina föräldrar och min bror och vi 3 såklart. Vi fick den finaste julklappen, nämligen en ny tvättmaskin. Den vi hade var gammal, men fungerade så vi har inte ens önskat oss en ny. =) Den nya är energisnål och tar fler kilo/gång. De tyckte vi behövde en ny nu när Mio har kommit och vi får mer tvätt.

Inte den gladaste tomten på bilden, men han lugnade sig snabbt. =)

Idag ska vi till den 3:e familjen, nämligen Durras pappa med familj. Vet ju inte hur det firandet blir då vi inte varit där än.


13 dagar


Bilden är tagen på BB när Mio var 1 dag gammal.

Idag är Mio 13 dagar gammal och väger 3462 gram. Han väger mindre nu än när han föddes, men det är ju vanligt att bebisar går ner i början och för att ni ska se hur hans vikt har minskat för att nu öka igen så skriver jag ut allt här.

Födelsevikt: 3610 gram
Vikt vid hemgång (4 dagar gammal): 3290 gram
8 dagar: 3340 gram
13 dagar: 3462 gram

Vi vet inte om han har växt på längden för han har bara mätts när han föddes och då var han 49 cm lång. Har bara ett huvudomfång på honom också och det är 35 cm.

Bilder från kejsarsnittet och BB


Såhär fin är man i sjukhuskläderna. Det som saknas på bilden som jag sen hade på mig under operationen är ett hårnät (som ni ser på senare bilder) och skitfula och obekväma knästrumpor.

Även Durra fick byta om.

Precis innan vi rullas in i operationssalen.

Såhär ser det ut bakom skynket. Följande bilder är där blod på så är du känslig så blädra bara ner.

Här börjar de dra ut Mio ur magen på mig.

Mios huvud helt ute.

Hela Mio ute.

Mio torkas av.

Mio kollar in alla.

Torkas av måste man ju.

Kolla in läpparna. =)

Pappa ska ju klippa navelsträngen.

Första bilden på hela familjen. Jag kunde inte sluta titta på honom.

Stolt, glad och gråtfärdig pappa. Kolla in henne i bakgrunden, jag skrattar alltid när jag ser denna bilden.

Mammas näsa måste vi undersöka, det och munnen var det enda han sysselsatte sig med under hela operationen.

Här ser man Mio lite bättre.

Här har vi även en stolt farmor med på bild. Hon hade vaknat en gång i timmen hela natten medans vi hade sovit bra.

Mor och son.

Uppe på förlossningen.

Sötisen.

Myspys.

Ingen aning om vad Mio håller på med, men söt är han iaf. =)

Jag ser piggare ut än vad jag var.

Min absoluta favoritbild hit intills på mina älsklingar.


8/12-10


8/12-10 kl. 8.43 föddes vår lilla Mio.
Vikt: 3610 gram
Längd: 49 cm


Adventstävling!

Jag är med och tävlar om en Tassimo kaffemaskin hos Evelina. Hoppas på att kunna vinna så jag kan ge den till min pappa som tack för all hjälp med barnrummet. Alla regler står på Evelinas blogg och hoppas att ni är med och tävlar ni också.

Puss på er!

Ang. bebisens ankomst

Nu närmar sig allt med storm steg. Tänker fortfarande inte skriva ut vilket datum som allt kretsar runt för jag vill inte att alla ska ringa och smsa dagen innan om lycka till imorgon o.s.v. för jag kommer vara nervös nog ändå. Sen är där ju alltid folk som försöker få än till att försäga sig så man råkar avslöja något, men jag tänker efter väldigt mycket på vad jag säger när jag pratar/skriver om bebisen och operationen.

Jag vet att där är en del som vill veta direkt när bebisen har kommit, men vi kommer antagligen inte skicka sms till alla utan köra på att Durra skriver på Facebook (kanske lägger upp bild) så vill man veta snabbt håller man koll på honom där. Sen kommer det att hamna en bild på webbisar också. Säger det så att inte alla förväntar sig ett sms av oss. De som får mms/sms är de som vet vilket datum det handlar om, d.v.s. våra föräldrar.

Puss på er!

RSS 2.0