Lång och mysig..

J*vla häst. Hon skulle inte komma när jag skulle hämta henne så då gick jag ut i den leriga hagen, skorna fastnar och man kan knappt gå där. Lagom tills jag nästan kommit fram till henne så vänder den kossan (förlåt Sofie) och går. Sen blev jag riktigt sur så då skulle jag göra henne avis och det funkade. Stod nämligen och klappade lilla Prinsessan (bild kommer på henne) och hon slickade mig i handen i 5-10 min och då blev Loppan avis, så då kom hon den rackaren. Väl inne i stallet så kom Gia (?) och skulle ge hästarna hö, men det fick ju inte Loppan för jag skulle ju ut och rida ut i skogen. Rykta fick jag göra länge också eftersom hon fäller som fasiken.
Lång och mysig ridtur blev det idag. Var ute en timme och det var mysigt. Skrittade och travade en del, lite galopp också. Sofie jag red ner mot banvallen och så red jag på cykelstigen och när jag vände in där så märktes det att ni brukar galoppera där för satan vad hon laddade för att få springa. Fast hon fick skritta en bit sen travade vi så höll vi på lite så för att hon inte skulle få bara sin vilja igenom, fast hon fick galoppera där också. Sen vände vi upp in så vi red förbi pulkabacken o.s.v. fast där skrittade vi bara för att varva ner lite. Vi såg 4 st rådjur idag. De blev rädda för oss så de sprang iväg, då ville Loppan springa efter. Hon blev nog lite paff för hon blåste upp sig och dansade runt lite. Men inget farligt. För er som inte vet hur där ser ut så kommer en karta här:

Ska rida igen imorgon och sen åka hem till mina föräldrar, så får vi se om det blir ut till farmor. Ska kolla på Melodifestival och käka något gott hos mamma och pappa. Sen har jag lovat Timmy att han får ta och köra mig en runda nu när han har körkort. Har åkt med när han har övningskört fast det var med automatare så det var ju inte ryckigt.
Ska väll snart gå och lägga mig.

Hoppas att ni har haft en bra dag. Sov så gott. Puss på er!

Snart

Snart ska jag åka och rida. Vädret börjar bli bättre här nu efter att det har varit molnigt, men det är väl lite halvdystert där Loppan står tror jag. Men det är ju bara för att solen precis har börjat titta fram här medans det är en bit bort till stallet. Ikväll kanske jag och Durra ska simma för att kolla hur simhallen ser ut och om den är fin och fräsch så blir det på Natilus som vi skaffar simkortet. =)
Imorgon ska Durra ner till Lund och spela Rock Band med några kompisar, så då tänkte jag passa på att åka hem till mina föräldrar och till farmor. Mina föräldrar ska ta det sista som behövs kapas i farmors skog (egentligen farfars men han lever ju inte längre). Så farmor ska vara hundvakt och kanske bjuds det på mat, fika blir det nog iaf. =) Tänkte ta med mig kameran och fotografera farmors hus (om de är kvar där ute när jag kommer då jag ska rida först) och mamma och pappa när de sliter och har sig. Självklart även Alva, som visst växer så att det knakar. Och eftersom jag ska rida först innan jag åker dit så tänkte jag fotografera hästarna i stallet lite, mest Loppan tror jag. Beror nog på hur hästarna beter sig för busar de massor så kan man nog få en del roliga bilder, så jag hoppas på fint väder imorgon.
På söndag ska jag och Durra gå på bröllopsmässan (nej vi ska inte ifta oss än) och det enbart för att han lovade mig det förra året när jag missat både den här i Helsingborg och den på Örrenäs slott. De har modevisningar kl. 13, 15 och 17. Så vi får se vad vi hittar. Men foton ska det tas men kanske inte med systemaren för då kanske de tror att man jobbar för en tidning och inte får ta med den in annars.
Nähe, man kanske ska ta och kolla upp när bussarna går så man kan hämta bilen hos svärfar.

Ha en bra dag. Puss på er!

Det blev en..

Igår kväll kom bebis Olsson, som de själva kallat barnet i Dessies blogg innan födseln. Vill ni veta mer så gå in på: http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv2008/20090225flickaolsson.5.4845c44311f4ab298fb800010327.html
Jag vill bara skriva ett stort grattis till er och hoppas att allt gick bra. Ta din tid på dig att återhämta dig, men sen vill vi se massor med bilder på den lilla. =) Sen vill jag gärna höra mer om förlossningen mer än vad Hanna visste igår. =) Hoppas att ni mår bra och att allt funkar som det ska för er, med amning o.s.v. om du nu ska amma.
Undrar vad som händer idag. Det vanliga tror jag, d.v.s. titta på tv och läsa bloggar. =)
Mia som är en gammal klasskamrat till mig råkade hitta in på min blogg igår, vilket är jätteskoj. =) Och jag fick då reda på att det är en till som jag känner som ska få barn i år. Men nu när Dessie har fått så är det ju fortfarande samma siffra.

Ha en bra dag. Puss på er!

Ångrar mig nu

Jag skrev ju innan att jag inte tror att Dessies bebis ska komma idag. Jag har nog ångrat mig efter lite uppdate av Hanna. =) Det är så spännande. Kan ju säga såhär att när det har kommit en bebis så skriver jag det, men sen får hon skriva all information som kön, vikt och längd själv innan jag skriver det här. För det är ju faktiskt hennes barn och inte mitt.
Jag och Durra var ute på Väla en runda innan och köpte en baddräkt till mig, ett par simglasögon till Durra och en ny bättre klösbräda till katterna. =) Zombie tycker om den jättemycket medans Zach inte har rört den sen vi hängde upp den men det kommer nog.
Idag fick jag en bloggaward av Sannis, vilket är jätteskoj då jag fortfaande är inne i bebisstadiet med min blogg. Såhär såg hennes award till mig ut:
Tack så jättemycket Sannis!

Nu kollar vi på När lammen tystnar och sen ska vi gå och lägga oss.

Hoppas ni har haft en bra dag. Puss på er!


Bebis idag eller?

Igår när vi skulle laga mat så såg vi att vi hade köpt fel förpackning, så det blev vanlig lasange och inte lasangette men det var gott ändå, fast inte så gott som lasangette.
Det verkar som att jag och Durra ska åka ut till Väla idag för att göra lite inköp inför vår blivande simning som vi båda ska börja med. Och Malin, som jag sa i telefonen får du ju självklart också följa med.
Idag har Dessie beräknad födsel på sin lilla bebis och trots att jag inte tror att den kommer idag, så verkar det som att den kanske gör det ändå. Men för din skull så hoppas jag att h*n kommer snart så du slipper ha ont och värkar mer. Jag står fortfarande fast vid att jag tror att det blir en liten kille, men det får vi ju se om jag har rätt om eller om alla andra får rätt. För jag är den enda som tror på att det blir en liten kille om ni inte förstod det. ;)
Annars har det inte hänt så mycket mer idag än att jag har diskat och pratat med Malin i 1½ timme i telefon.

Hoppas att ni har haft/får en bra dag. Puss på er!

Trött på detta möget

Nu är jag så jäkla trött på att vara arbetslös, nu vill jag bara ha ett jobb så jag kan börja uppfylla mina drömmar här i  livet. Jag vet att det finns de som har det värre än mig, men det känns som att det att nästan allt går emot mig fast att det finns lite små glimtar av ljus i vardagen. Som en del av er vet så är mina drömmar att gifta mig, skaffa hus och skaffa familj. Helst i den ordningen, annars kan man vända på hus och bröllop. Jag och Durra snackade lite igår innan vi somnade och då sa jag att bara vi gifter oss innan någon av mina kusiner blir 18 år (4 år kvar till det) så är jag nöjd, då det ska vara 18 års gräns på bröllopsfesten och mina kusiner är riktigt jobbiga. Då sa Durra att han inte tänkte gifta sig med mig om jag inte har ett fast jobb och att han inte heller kommer att fria innan jag har ett fast jobb. Vi har tidigare även diskuterat när vi tycker att det är för tidigt (enligt oss) att gifta sig och vad statistiken säger mellan hur många år man varit tillsammans innan man gifter sig och där skiljsmässorna är som lägst d.v.s. så är på papper att mn har vait ihop 3-7 år innan man gifter sig. Jag menar inte att man inte borde gifta sig innan eller efter dessa år om man nu vill det utan det är ju upp till var och en. Men vi tyckte att om man har varit ihop 3-4 år och båda vill gifta sig så är det en "lagom" tid att göra det på. Och då jag vill ha ca 1 år på mig att planera (funkar även med mindre tid men minst 6 månader) och vi nu har varit ihop 2 år och nästan 2 månader så känns det som att det börjar bli lite bråttom mför mig med att hitta jobb då man även behöver spara en slant till den sortens bröllop vi vill ha. Men det kommer när det kommer, precis som ett jobb.
Nu sak vi ta och laga Lasangette, vilket är jättegott. =)

Ha det så bra. Puss på er!

Grattis

Grattis Timmy till körkortet. Du är inte sämre än mig då vi klarade det på första försöket båda två. Jag satt igår och funderade på hur arg du hade blivit om du inte hade klarat det på första försöket, men jag kände mig inte orolig över det. Jag är så glad för din skull, fast nu när du har körkort så är det ett nytt ansvar men mest av allt, kör försiktigt.
Idag gick jag upp tidigare än på länge, redan halv tio för att vara exakt. =) Solen skiner idag igen och jag har ingen aning om vad som händer idag. Är lite sugen på att fotogrfera och lära mig lite mer av kameran. Men återigen vill jag inte göra sådant själv då det är svintråkigt att vara själv, fast ibland är det skönt.

Ha en bra dag. Puss på er!

Terrasstrappan

Här är länken till det vi filmade på terrasstrappan i Helsingborg under Love & Light 2009.
http://www.youtube.com/watch?v=7cTpH7NRpT8
Var bara det jag tänkte säga just nu.

Puss på er!

Solen skiner

Så härligt, snön är borta här nere i centrum iaf och solen skiner så fint idag. Klarblå himmel med några lätta vita moln. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Då vi inte städade ordentligt i helgen så ska jag nog att jag ska damma här hemma idag, så får Durra ta och dammsuga när han kommer hem.
I veckan så ska jag och Malin antagligen simma lite så vi kan bestämma oss för vilken simhall vi ska köpa simkort på. Kanske ska  ta och cykla en runda idag, men bara kanske.

Hoppas att ni får en bra dag. Puss på er!

Idag..

.. har vi inte gjort så mycket. Var hos Durras pappa och hämtade hans syster Mys dator för det var något fel på den. Sen handlade vi lite nödvändiga saker såhär innan löningen (för hans del).  Annars har vi inte gjort så mycket idag, kan iofs bero på att vi sov till 12.15 ungefär, men så blir det när han inte kommer hem förren typ kl 4 och jag inte kan somna.
Jag är så trött nu på att inte ha ett jobb. Jag tar vad som helst utom McDonalds eller liknande då jag inte skulle klara den stressen.

Men hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!

Lördagen

Jaha, då är det lördagkväll och jag skriver för första gången idag. Idag har det inte hänt så mycket mer än att jag ha ridit. Blev en liten tur i ridhuset då Loppan hade snöstyltor och det var snö på banan. Ryktade henne över ½ timme för att få bort så mycket av pälsen som möjligt (hon fäller) men fick nog bara bort en bråkdel ändå. Det känns verkligen som en evighet när man står där och borstar av henne och man kan dra borsten på samma ställe typ 1000 gånger utan att det inte kommer mer päls på borsten. såg ut som att halva hästen låg på golvet medans resten stod där uppbunden.
Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, några av Durras polare kanske skulle komma hit för att dricka lite öl och kasta lte dart. Men det är fortfarande inte säkert.

Hoppas att ni har en underbar kväll. Puss på er!

=)

Då fick jag faktiskt allt gjort som jag skulle idag, d.v.s. vikt tvätten och plockat bort undan disken. =) Vi har även filmat terrasstrappan sen ska det bara läggas upp om det lyckas och filen inte är för stor.
Tittade på Let´s dance innan och jag tror att Morgan vinner det men jag tycker om Laila. Just nu kollar jag på The Crow: Salvation den är väl sådär just nu hoppas att den blir bättre. Fryser gör jag också så nu ska jag lägga mig närma Durra och sno lite värme från honom. Tycker att det ska bli vår nu trots att jag tycker att det är fint när det snöar och när snön ligger, men jag tycker inte om kyla och slask.

Hoppas att ni har haft en bra dag. Sov gott till er som sover. Puss på er om ni är vakna!

Bättre i nacken

Skrev bara en gång igår och nacken blev inte bättre under dagen kunde knappt röra mig. Men Durra var så snäll och masserade mig vid skulderbladen igår och det gjorde det mycket bättre, fast att han inte rörde nacken. Så inatt har jag kunnat sova riktigt bra, vaknat när jag skulle vända mig men annars har det inte gjort ont.
Det känns fortfarande lite men idag kan jag röra mig iaf.. =) Idag ska jag vika tvätten och plocka undan disken möjligtvis städa undan lite också för det kanske kommer folk hit imorgon. Men nu ska jag spela lite spel innan jag sätter igång med det andra. Skriver nog mer senare idag.

Ha det så bra allesammans. Puss på er!

Varför? =(

Varför ska jag få så jäkla ont i nacken för? Drömde att jag hade ont i nacken och sen skulle jag nog vända mig i sömnen men då kom det en skjutande känsla precis under skallbenet och smärtan gick ut i underkäken. Vet inte hur f*n det gick till men ont gjorde det. Svårt att gå upp för att gå på toa och värma min älskade vetekudde. Tog bort min kudde och la mig på vetekudden vid nacken, det hjälpte lite men börjar stelna till nu igen.
Sofie smsa och sa att det inte blev någon uteritt idag för det snöade rätt så mycket vilket betyder att det blir halt i skogen.  Men jag väntar på svar från henne om hon ändå ska åka till stallet och rida så kan jag följa med och skritta barbacka i ridhuset trots nacken.
Kännde nu att det nog är dags att köra in vetekudden i micron igen för att sen ha den på nacken för jag böjde bak huvudet och började nästan gråta. =/

Hoppas att ni har en bättre dag än mig just nu iaf. Puss på er!

Knäpp katt

Strax efter förra inlägget så kom posten så jag skulle hämta den och vad ser jag där om inte Zach ligga i en bag med mina ridkläder. Han har gått dit för att sova helt enkelt och såhär såg det ut.




När han var liten hittade vi honom på dessa ställena:




När han låg i handfatet som liten kunde du tvätta händerna fast att han låg där och fick vatten på sig.

Skallebank

Nu är jag f*n trött på det. Jag vill inte ha skallebank "huvudvärk" hela dagarna. Det är ju inte så att det är skoj att ha det även om vissa dagar är värre än andra. Jag har haft kronsik huvudvärk i snart 6 år. Fy vad tiden går snabbt. Iaf, jag har inte migrän och har inga problem med mina ögon, har varit och kollat om jag behöver glasögon och jag ser lika bra utan som med glasögon så optikern sa att det inte borde vara det. Men palla gå till läkaren när de ändå inte tror på mig och det kostar massa pengar. Men jag vet inte hur jag ska göra för att slippa den.
Vaknade vid 9 och hade huvudvärk och ville inte gå upp, så jag låg vaken i drygt en timme och fick lite sms från Sofie om hur vi skulle lösa ridningen för först ville hon ha "Loppan" själv men det slutar med att vi ska rida imorgon och då är vi 3 som ska rida tillsammans. =) Alltid skoj med sällskap då jag inte tycker om att rida ut själv när det är halt ute, för det ligger ju faktiskt fortfarande snö ute.

Sen smsa min mamma och sa att lilla Alva växer så att det knakar, på 2 veckor har hon gått upp 2.1 kg. Hon kan visst snart inte gå upprätt in under deras soffbord. =) Sen somnade jag om och sov till 11.10 och då gick jag upp utan någon huvudvärk. =) Men den kommer snart igen känner jag. Inte så jobbig skallebank men ändå.
Vad händer idag?


Detta är Dilight "Loppan", lägger bara upp en bild just nu. Lägger upp fler sen när Sofie har åkt så hon kan hålla koll på Loppans bebismage. =)

Puss på er!

Bacon & Ägg

Idag har jag varit ute och gått mer än vanligt. D.v.s har varit ute, haha. I mitt försök att gå ner i vikt har jag även beställt hem bantningspiller, då det var ett prova-på-paket så var det inte så dyrt. Så får vi se om dom funkar eller inte.
Vi lagade enkel mat idag som blev jättegod, en gammal klassiker hemifrån; stekta ägg som man har på mackan med ketchup och bacon vid sidan om. Vi blev proppmätta. Bra och billig mat nu när vi inte har så mycket pengar. Det är godare än vad det kanske låter, precis som skivad banan på färskt franskbröd. =)
Imorgon ska jag rida med Sofie, får se hur vädret blir om vi ska rida ute i skogen, på banan eller kanske t.o.m i ridhuset. Då åker Sofie till USA i helgen och är borta några månader så snart har jag "egen" häst igen.
Hoppas ni har haft en bra dag. Ska gå och lägga mig nu. Sov gott allesammans.

Puss på er!


Bra gjort Timmy

Fy vad min lillebror är duktig, han klarade sin uppskrivning idag. =) Nu är det bara uppkörningen kvar om en vecka, men det ska väl också gå bra.
Har varit hos ortopeden med Durra idag ju, men han ska gå hos en sjukgymnast ett tag så får vi se hur det känns sen och om de tar bort skruven som har åkt ut lite. Men det var inget som var fel iaf och det är ju skönt. Men tycker synd om honom de gånger när han har ont så att  han knappt kan röra sig utan att ha väldigt ont.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Funderar på att åka ut till Väla idag eller imorgon om det är någon som vill följa med.
Har även bestämt mig för att jag måste gå ner i vikt, så jag ska börja ut och motionera mer och även köpa ett årskort på simhallen så jag kan börja simma mer. Det är ju faktiskt inte så jobbigt att simma 1 km (40 längder). Men det enda som just nu sätter käppar i hjulet är att jag har dåligt med pengar och vill inte ut och gå själv då det är tråkigt.

Ha det så bra idag. Puss på er!

Inget filmande idag

Det blev inget filmande ute på stan idag för att det snöade och blåste på fel håll, så om vi hade filmat hade det bara kommit snö på linsen. Så vi får filma det en annan dag. Annars har vi inte gjort så mycket mer än lagat mat och diskat. Dagens mat blev köttfärslimpa, potatis och gräddsås. Så mycket mer har jag inte gjort idag mer än sökt en del jobb.
Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer på eftermiddagen. På morgonen/förmiddagen håller jag tummarna för min lillebror som har sin uppskrivning till körkortet. Sen ska jag följa med Durra till  läkaren för han ska kolla upp sin fot. men mer om det imorgon. Ha det så bra och sov gott.

Puss på er!

Arbetsförmedlingen

Då har man varit på arbetsförmedlingen oc fått lite informatin. Mer än vanligt ,men bara för att de ska ha lite olika möten osv med information om lärlingsplats i Danmark och utbildningar osv. Har inte så mycket mer att berätta just nu, kommer nog mer ikväll.

Puss på er!

Dagen i helhet

Jag har inte gjort så mycket idag mer än att lämnat bilen hos "svärfar" och gått lite i stan och kollat på fler ljusinstallationer. Bjuder på några fler bilder från Kärnan/Terrasstrappan. Imorgon ska vi dit och filma hela showen.





Det vi filmar imorgon lägger vi nog upp på youtube så kommer isf att länka dit så att ni får se allt.

Ska gå och lägga mig nu så puss på er och sov gott!


Trött och slö

Idag händer det nog inte så mycket. Har ingen lust att göra något känns det som. Är fortfaranda öm på de ställena Zach rev mig igår. Idag fyller Malin och Emma (Durras syster) år, så grattis på er.
Ni får ha en bra dag så får vi se om jag skriver mer senare.

Puss på er!

Love & light festival

Det invigdes en festival i Helsingborg idag som heter Love & Light. Det betyder att där är ljusinstallationer här och var på 27 platser runt omring i centrum/söder. Tänkte bjuda på några bilder men för er som är mer intresserade så håller den på till 21 februari och ni kan läsa mer här: http://helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=65285&epslanguage=SV
För en karta på var installationerna finns så finns det här: http://helsingborg.se/upload/Gator%20trafik%20och%20planering/Love_Light_slingan_karta_programmet.pdf


Gammla polishuset.



På Terrasstrapporna var där ett par sm gifte sig. =) Tre par som gifte sig där idag, ett par varje timme från 18-20.

Puss på er!

Rivsår

Sitter och har ont lite här och där. Har en del rivsår från Zach. Durra råkade skrämma slag på Zach så han hoppade upp på mig när jag hade datorn i knäet och Zach hade verkligen panik. Så han råkade riva mig lite överallt, och då menar jag verkligen överallt.

Då har Durra också skaffat sig en blogg så han håller just nu på med designen till den, men jag vet inte riktigt hur det går för honom. Han är länkad till där nere, men jag skriver det här också. http://durra.blogg.se

Ha en bra alla hjärtansdag. Puss på er!

Fredagen den 13

Fredagen den 13:e bar bara med sig lite otur, inget mer än vanligt för min del iaf. Rev mig bara lite på mitt pekfinger när jag var i stallet.  Ridturen gick lugnt och sansat så det gick riktigt bra.

Sen åkte jag hem till mina föräldrar och passade Alva tillsammans med min lillebror Timmy. För mamma och pappa skulle på min kusins kalas (de hade inte bjudit mig och Timmy ville inte åka). Jag passade på att ta massa bilder med systemkameran. Det blev 382 bilder sammanlagt både på Alva och hästarna. Tänkte bjuda på några bilder.


Alva älskar att posera framför kameran.

Alva

Skällde precis innan bilden togs.

Ute och rastas.

Alva ville inte in så Timmy fick bära in henne.

Sorina, mammas häst.

Sitta fint kan hon allt. Här är vi ute på promenad med min mamma.

Mamma och Alva busar lite.

Hon vet om att hon är söt.

Hon tycker inte om att gå i koppel, plus att hon går bättre utan just nu.

Alva passar på trappan.

Sorina

Sorina

Sorina

Näsbytjejen "Tjejen" och Sorina.

Tjejen och Sorina

Sorina

Sorina busar

Bus bus

Bus

Spark

Tjejen

Tjejen

Sorina

Sorina

Sorina

Tjejen

Tjejen


Körde hem vid 20-tiden och när jag kom hem så var två av Durras kompisar här och de kastade dart. Vi lagade mat och vid tolv gick vi och la oss efter att kompisarna hade gått.

Idag ska vi bara ta det lugnt, äta gott och titta på film.
Ha en bra alla hjärtans dag.

Handla idag

Nu har jag varit hemma i några timmar och känner mig fortfarande frusen. Det var kallt att rida ute i skogen när det blåste på rätt så bra. Men det gick bra, vi åkte ju inte av iaf. =) Ska rida imorgon igen som jag skrev i förra inlägget.  Det blir vid samma tid som idag men jag hoppas på att det inte blåser lika mycket imorgon isf. Eller att vi rider på banan.

Idag ska vi åka och handla när Durra kommit hem. Ska se vad Willy:s har att erbjuda, annars blir det City Gross. Sen ska vi göra oxbiffar med grönmögelostsås, jag vet det låter inte så gott fast det är det. Mamma har gkort den innan så jag vet att det är gott, sen får Durra lita på mig. =)

Tidig morgon både idag och imorgon

Jaha, då var man uppe lagom till 7.40 idag. Ska ju iväg och rida vid 9.30 så då får man palla sig upp tidigare. Somnade efter kl 1 inatt, som vanligt då alltså. Men det jag stör migpå är att precis när jag höll på att somna så ringer Durras ksin Calle till MIN mobil och då var klockan runt 1.20 så då var jag inte så glad på honom, för tack vare att han gjorde det så tog det säker 20-30 min innan jag kunde somna. Och för er som undrade så svarade jag inet och han ringde inte tillbaka. Som jag då sa så ska jag ut och rida nu på förmiddagen och där ligger lite snö så jag vet inte riktigt om vi rider i skogen eller på banan.
Katterna busar som fan just nu. Zombie springer (som vanligt) fram och tillbaka och ibland med en leksak i munnen men mest så är det bara med Zach hack i hälarna. Men just nu ligger de i samma fönster i vardagrsummet och stirrar ut på något.
Imorgon tänkte jag också rida tidigt för sen ska jag hem till mina föräldrar och busa med Alva. Tänkte ta med mig systemkameran för att få jättebra bilder på den lilla busen Alva.


fortsättning på barn inlägget

Tänkte skriva ut namnen på de jag vet som ska få barn (dock endast förnamn) för jag kom på vem den sista är, som jag glömde sist.
De jag visste förra inlägget var:
Desirée- första barnet kommer närsomhelst
Veronica- första kommer i maj (Gift)
Jenny- första barnet, september tror jag
Kattis- andra barnet kommer om ca 1 ½ månad
Anna- andra barnet vet jag inte heller riktigt när det kommer
Emma- andra barnet ungefär samtidigt som Kattis får sitt
Caroline- andra barnet kommer i september (gift)
Elinóre- första barnet, vet inte när (Gift)
Filippa- första barnet i september plus att hon ska gifta sig i sommar

Filippa fick jag reda på idag. Jag är självklart glada för allas skull men även avis. Jag vill också vara gift och få barn. Men jag får vänta. Kommer säkert att bli sist av alla kompisar o.s.v. som får mina drömmar uppfyllda.

Puss på er!

Dåligt med sömn

Sovit lite halvdåligt i natt också. Gick upp två gånger för att gå på toa. Sen kunde jag inte somna om, så jag låg och funderade på lite olika saker. Bl.a. på om jag har svårt att somna för att jag känner mig understimmulerad. För jag gör inte så mycket om dagarna och jag vill ha någit att göra, d.v.s. jag vill ha ett jobb. Sen låg jag och tänkte på när jag ska få svar från alfa-kassan/försäkringskassan om min ersättning, om jag kommer bli tvungen att gå till soc o.s.v. Jag hatar att inte veta hur saker ligger till. Så jag gick faktiskt upp 10.30 idag. Det är 1 timme bättre än för ca 2 veckor sedan. =)

Det snöade igår när jag skrev men då la det sig inte på marken. Inatt vid 4.30 så kollade jag ut efter att varit på toan, så låg där lite snö. Sen har det söat hela natten och snöar fortfarande, fast det ligger inte så mycket, vilket jag är glad över. Just nu kommer det typ 10 snöflingor/minut. Så det är verkligen inte mycket.

Katterna busar som f*n och de lyssnar inte på mig. De springer runt och biter i varandra så de slår kullerbyttor in i väggarna så det låter i hela lägenheten. Zach kommer väl snart och lägger sig under soffbordet medans Zombie fortsätter springa runt och hoppa upp på allt.

Vet inte vad jag ska hitta på idag. Är sugen på att åka ut till Väla och Ikea men vill inte åka ut själv. Någon som vill följa med? Vad ska ni hitta på idag?

Puss på er!

Dagen som har gått

Det blev inget bad idag för jag satte mig och skrev ner olika recept som vi har ätit och tyckt om för att börja göra en typ receptpärm till oss själva. Fick inte ihop så mycket än, men det kommer med tiden när jag blir lite modigare i maten. =)

Kollade på The Bone Collector med Denzel Washington och Angelina Jolie. Gammal film men helt ok. Gillar man serien Criminal Minds så är den något att kolla på. Nu ska jag gå och borst tänderna och tömma kattlådan för att sedan krypa ner i sängen. Men somnar väl inte förren efter kl 1 som vanligt.

Godnatt och sov gott!

Förslag på mat?

Igår så gjorde jag som sagt inte så mycket mer än att diska och laga potatisgratäng. Jag är inte den som är så jätteglad i mat och därför är jag även inte den bästa kocken. Jag är glad över att jag och Durra har delat upp arbetsuppgifterna i köket och även i resten av lägenheten.
Men tillbaka till köket. När vi lagar mat så är det Durra som steker, bryner osv. medans jag är dn so fixar i princip det mesta runt omkring som hacka, pressa, skala, koka tillbehören och som igår fixade potatisgratängen. Fast Durra hjälpte mig lite med den igår, han blandade i salt och peppar i grädden. Första gången vi gav oss på potatisgratäng och då vi inte har en stor ugnsform utan två små så blev den inte riktigt så krämig som den skulle men gott blev det, tycker jag iaf. Till det hade vi vitlöksmarinerade kotletter som vi köpt färdig marinerade (måste lära oss laga mer mat innan vi börjar marinera själv).

Idag ska vi äta upp resten av gratängen men jag vet inte vad vi ska ha till det. Känner fortfarande av ryggen lite så det blir ingen ridning idag som det var tänkt. Fick ett tips av Evelina L att ta ett bad så det tror jag faktiskt att jag ska göra idag. Annars blir det nog bara mer diskande, ska försöka komma på något gott att äta till alla hjärtans dag. Men jag vet inte om vi ska prova göra något nytt eller om vi ska göra något vi har gjort innan. Har ni några förslag på något gott som man kan äta om man ska ha en romantiska hemmakväll? Då jag är väldigt kräsen av mig och inte är så förtjust i kött så får det gärna vara med kyckling eller färs. Om ni kan komma med förslag på efterrätter också så skulle jag vara så tacksam. Jag har så dålig fantasi när det gäller mat. Om ni nu ger mig förslag så skicka hela receptet på en gång så vore det snällt. Jag kollar på en del matprogram och tycker att allt ser så gott ut, men sen är jag för kräsen för att ens smaka.

Hoppas att ni får en bra dag allihopa! Puss på er.

Igår/idag

Igår så sov vi till 11.30 båda två. Så går det när man somnar sent och är trött. När vi hade gått upp så åt jag frukost och kollade på Let's dance reprisen. Efter det åkte jag ut till stallet och red en stund på banan. Loppan hoppade till vid något tillfälle så jag spände mig lite konstigt då, men kännde inget av det när jag red. När jag skulle köra hem så kände jag hur mitt högerben skakade när jag höll det som vanligt när man kör och hur hela benet ville typ vika sig utåt som en viknkel i höften. Kändes nästan som att jag hade sträckt ljumsken.

När jag kom hem så bytade jag om och så kom Tobbe hit för att käka (han hade med sig egen mat). Efter att han hade ätit färdigt så skjutsade vi honom hem för att sedan åka till Dennis och Malin för att se hur mycket ordning de hade fått i deras lägenhet på en vecka. De hade de fått också, i stora drag iaf lite små pill kvar.

När vi kom hem så värmde vi maten och kollade på Trollkarlens hemligheter. Efter det kollde vi på två avsnitt av Full frys. Sen gick vi och la oss.

Natten har varit hemsk, har knappt sovit och sov därför till 11 fast att jag vaknat med 10 min mellanrum sen kl 6. När jag skulle upp ur sängen märkte jag att jag har ont från nacken till rumpan och det enda jag kan komma på att det kan vara från är när Loppan hoppade till igår. Men så är det ibland. Idag känns det som att jag ska göra så lite som möjligt men sen vet jag att man ska röra sig trots att man har ont.

Hoppas att ni får en bra dag! Puss på er.

Jaha

Jaha, då sitter jag här igen och väntar på Durra. Inte första lördagen man gör det om man ska vara ärlig. Han är ute och festar och har skoj med sin polare Tobbe, så jag antar att Durra flörtar och hjälper Tobbe att få till det. Det enda jag vill är att Durra ska komma hem så att jag kan gå och lägga mig för jag har svårt att somna när han är ute och jag vet att han ska komma hem men inte vet när. Jag vet att det är lite fjöntigt, men hur trött jag än är så går det inte. Men om jag vet att han ska sova borta så går det hur bra som hellst. Konstigt va? Man kanske skulle smsa och se om han kommer snart eller om jag ska hitta någon ny film att titta på.

Hoppas att ni har skoj om ni är vakna annars hoppas jag att ni sover gott. Puss på er!

Världens

Världens sötaste hund heter Alva och bor hemma hos mina föräldrar.

Skulle ju hem till mamma och pappa för att äta lite god mat och kolla på pappas hemmabio. Så fort vi skulle hänga upp jackan såg jag ett koppel och tänkte precis fråga om de skaffat hund när denna sötnosen tittade fram genom dörrhålet.

Hon heter Alva och är 8 veckor gammal. Har bott med mina föräldrar sen i torsdags. Alva är en vit herdehund d.v.s. vit schäfer. Här är lite fler bilder på henne.


Hon attackerade mig med pussar och tjuvnyp..


Mammas knähund tro?


Puss puss matte!




Inte alls mattes hund ;)

Har många fler bilder fast de vill jag ha för mig själv. Jag ville inte åka därifrån men mamma sa att jag gärna får vara hundvakt om jag vill det. =) Jag bara lngtar ska jag ju säga er. Mamma och pappa får ta valpar på henne sen så ska jag banne mig ha en. Jag är så avis på mina föräldrar just nu, jag vill också ha! Men jag får ju hälsa på henne när jag vill så får väl nöja mig med det sålänge. Ska skicka lite av bilderna till mamma nu då de inte har några egna bilder på Alva. Nästa gång förljer systemkameran med dit då ska det bli många fler bilder på lilla söta Alva.

Hoppas att ni har haft en bra dag för det har vi haft. Puss på er!

Dagen idag

Dagen idag ser ut som sådan att jag blev väckt kl 10 men hade sådan huvudvärk så jag låg kvar till 11. Sen åt jag frukost, lagade maten till imorgon för att färsen inte skulle bli dålig och nu tittar jag på tv. Ska vara hos mina föräldrar vid halv fyra, fast vi ska köra ett tag tidigare för att vi ska åka och titta på ett hus baraför att jag är nyfiken. Ska inte köpa hus nu men jag är ändå nyfiken.

Ikväll  ska Durra på Joddla med Siv på the Tivoli och jag vet inte om jag ska stanna hos mamma och pappa inatt eller om jag ska sitta hemma bara. Är det någon som vill göra mig sällskap annars?

Puss på er!

Papper hit och dit..

Då har jag postat mitt cv så nu är det på väg till Danmark. Hoppas verkligen att jag kan få ett jobb nu, även om jag måste pendla den biten.
Sen har jag även lämnat in mina ersättningspapper till af så att man kan få lite pengar att leva på nästa månad.

Ska hem till mina föräldrar imorgon och käka lite och ha trevligt. Mamma erbjöd mig att stanna kvar på kvällen för att se melodifestivalen med henne, men har inte bestämt mig än.

Ska rida i em/kväll, ska bli mysigt.
Puss

Företagsrock

Idag gick jag upp kl 10.50 bättre än de andra dagarna. Idag ska jag kanske åka och rida, ska bara kolla med ägaren så att vi inte båda tänkte rida idag.

Men dett inlägget skulle handla om Företagsrock igår och om Stream gick vidare osv. Först kommer det lite bilder, sen får ni mer info.


Precis innan de började spela.

Min älskling kan verkligen lira trummor.

Hela bandet!

Konsentrerad

Leadsinger Sofia

Körade gjorde Anita.

En del av bandet.

Sofia.

Durra


Det var tre band som spelade denna gången. Det var Stream, Optimera och Fahlmans.
Optimera fick alla juryns 5:or (högsta poängen), Stream fick alla 3:or och Fahlmans fick alla 1:or. Så Optimera gick vidare till nästa omgång. Sen hade ju publiken också röstat och Stream vann publikens röster och gick också vidar. Vet inte riktigt när de spelar nästa gång, men det kommer ni att få reda på förr eller senare.

Ha det så bra. Puss

Ingen praktik

Fan då. Pratade med ägaren av djurkliniken och han kunde för tillfället inte ta emot en praktikant för att han har en som ska börja jobba där som han ska lära upp och eftersom det är en liten klinik så skulle det inte funka med att lära upp 2 st samtidigt.

Så nu är frågan hur jag ska göra med saker och ting. För jag vill ju ha ett jobb och jag är rätt säker på att jag vill jobba med djur, fast utan utbildning så är det svårt.
Håller nog mer tummarna isf för att få jobbet i Danmark, även om det är i Köpenhamn. Ska ju bara skicka in cv också.

Ha det bra!

Barn

Känner 8 st som ska få barn i år. Vissa ska få sitt första barn nämligen: D.B, V.J och J.L, medans andra ska få barn nummer två: K.H, A och C (vet inte vad de heter i efternamn). Skäms lite för jag vet att det är 8 st som ska få barn men kommer bara på 7 just nu. Påminn mig om jag har glömt just dig så ska jag skriva till dig.

Eftersom jag har så mycket tid på mig varje dag så funderar jag ofta på hur min framtid ska se ut med utbildning/jobb, när vi kommer att skaffa hus, gifta oss och skaffa familj. För jag blir avis på alla kompisar som skaffar hus och barn. Samtidigt som jag känner att jag inte är redo för barn just nu. Allt det andra känner jag mig redo för, då jag älskar Durra över allt annat. Vill verkligen inte leva ett liv utan honom, även om vi kanske inte skulle funka som ett par om några år så vill jag att han förblir min kompis och att vi kan ha skoj tillsammans. Fast nu kommer han ju vara min livet ut. =)

Puss på er!

...

Har vikt in tvätten och fixat med disken. Nu har jag bara lite kvar att göra.


Designen

Min älskling har hjälpt mig mer med min design och jag älskar den, vad tycker ni om den?

Gick upp vid 11.40 idag. =/  Fast det är ju så skönt att sova, speciellt i vår säng som luktar min underbara älskling. Han luktar så gott och det gör hans kudde också.
Känner mig lika nyförälskad i Durra nu när vi har varit ihop i 2 år 1 månad och 4 dagar, som jag var när jag vi blev ihop. Sen älskar jag honom bara mer och mer för varje dag som går. Jag är väldigt säker på att det är honom jag ska dela resten av mitt liv med. Jag älskar dig så mycket Durra!

Idag ska jag fixa färdigt med disken och fixa tvätten. Sen ikväll ska jag gå till the Tivoli för att kolla på Företagsrock och självklart ska jag heja på Stream, för det är ju där Durra jobbar. =) Heja Stream!!

Ska ringa till en djurklinik i Ängelholm idag för att se om jag kan få en praktikplats där så att jag får reda på om jag ska ta och satsa på att bli djursjukvårdare. Så nu håller jag tummarna på det.

Ska se vad Malin har för planer idag också, kanske kan hitta på något för det var ett tag sedan.

Ha det så bra så hörs vi senare. Puss på er!

Dagen änsålänge

Hitintills idag så har jag gått och handlat lite smått och gott. Har även tömt diskmaskinen och satt igång den en runda till. Där är mer som sk diskas men det fick inte plats denna rundan, så får ta det senare. Har inte fixat med tvätten än men det kan ju vänta tills imorgon för jag måste ju ha något att göra imorgon också.

Pratade med Malin innan idag i över en timme när hon tog sig till sitt jobb. Hon och Dennis kanske kommer inom här senare idag en liten stund. Det är så skoj att de har flyttat till Helsingborg nu och inte bor i Landskrona för nu kommer vi att hitta på saker tillsammans oftare. =)

Durra (D) frågade mig innan idag efter att ha läst i bloggen varför jag kallade honom "D" itället för att skriva Durra, då sa jag att jag skrev D för att inte skriva ut allt. Men då sa han att jag skulle det så då har han fått sin vilja igenom (även här). Han tackade även för att jag ställde mobilen imorse, men de gjorde han bara för att jag skrev det i bloggen. Men men.

Hoppas att ni har haft en mer produktiv dag än vad jag har haft.

Puss på er!


Morgonen!

Jag började denna dagen med att få ett sms kl 4.50 utav en kompis, jag öppnade mina lite lätt ihop klibbade ögon för att se vem det var ifrån och vad det stod, men det var ett sådant kedjesms så jag somnade om.
Sen vaknar man 7.05 av att hemtelefonen pep till, då visar det sig att vi har haft strömavbrott och det var ju tur för D att vi fick tillbaka strömen då för annars hade han försovit sig. Så jag fick ställa min mobil på 7.20 för att han skulle komma upp, men fick inte ens ett tack. =( Men det får jag kanske ikväll.
Somnade om som vanligt efter att D hade gått till jobbet. Sen sov jag till kl 11.30 vilket inte är ovanligt.
Gick upp satte igång diskmaskinen, plockade fram frukost och satte mig och kollade på Rachel Ray.

Idag ska jag diska upp efter maten igår och vika tvätten. Kanske ska dammsuga också, annars gör jag det imorgon.
D kommer hem sent idag för att han ska repa för de har ju spelning imorgon. Så jag har inget planerat fram till typ 20 sen ska vi äta och antagligen kolla på serier. Någon som vill hitta på något med mig ikväll?

Ska gå in på afs hemsida och se om där inns några jobb att söka. Ska förresten skicka in en ansökan till ett företag i Danmark, så får vi hålla tummarna att jag får ett jobb snart.

Ha det så bra sålänge.


Kattbilder


Zach och två av hans syskon. Första gången vi träffar Zach.

Zachs första dag hos oss.

Skönt att bli kliad på magen!

Vad ver det som lät? (D tog tag i en leksak som pinglade till)

Ville ligga nära "mamma" och mysa. Spinna kan man också göra så hela "mamma" vibrera.

Mysa med "pappa", ahn la sig så själv.

Trött kille som sover på soffryggen.

Dagen då Zombie blev en del av familjen!

Första gången de ligger brevid varandra

Busen

Busen

Busen

Zach

Zombie

Busarna

Busarna

Busarna

Zach i sin låda som han fixat själv.

Zach

Busen Zombie.

Zombie gäspade precis när jag tog bilden.

Zach tycker om att ligga i fönstret och kolla ut.

VILL HA JOBB NU!!!!

Hur gör man för att få ett jobb?
Jag söker allt som jag kan men får ändå inget jobb. Hur kommer det sig?
Jag tänker mig mer än gärna att pendla för att få ett arbete, men det verkar inte som att arbetsgivarna lägger någon vikt i det.
Vet ni något företag som behöver folk så säg till. Vill verkligen ha ett jobb, för jag är trött på att inte göra något om dagarna mer än att gå här hemma i lägenheten.

Hjälp mig någon!!

Första bloggen

Jaha, då har man skaffat sig en blogg. Den kommer att handla om min vardag och mitt arbetssökande. Även om mina nära och kära.


Tänkte berätta lite om mig själv så ni vet vem jag är:

Född år 1987 i Skåne.
Jag älskar min familj som innehåller min mamma (M), pappa (L) och lillebror (T).
Bott i Skåne hela mitt liv men flyttat runt inom samma kommun tills jag flyttade till Helsingborg för snart 2 år sedan.
Flyttade till Helsingborg p.g.a. en kille och det är det bästa jag någonsin har gjort.
Bor med min 24 åriga sambo D sen snart 2 år tillbaka.
Förlovad sen 30/8-08.
Har bott i hus i princip hela mitt liv och vill ha ett eget hus så snart som möjligt.
Har bott i små samhällen och på landet och älskade det så vill flytta ut från stan igen när ekonomin tillåter.
Vill gifta mig och skaffa familj med min älskade sambo D.
Är för tillfället arbetslös men vill ändra på det så snart som möjligt.
Älskar att resa och vill resa jorden runt.
Älskar djur och har 2 katter (Zach och Zombie) i lägenheten, och sedan har jag en häst hemma hos mamma och pappa.
Började rida när jag skulle fylla 3 och ska motionsrida en häst i 3 månader när ägaren ska åka iväg.
Är det något ni undrar så är det bara att fråga så får vi se vad jag svarar.

RSS 2.0