Ännu en tävling

Nu är där ännu en tävlig hos underbara Evelina. Denna gången kan man tävla om en vetekudde eller ett vetebälte från Scandinavian Blonde för att vara med i tävlingen så går du in här och läser och följer reglerna.

Lycka till!

Illamående

Idag mår jag skit rent ut sagt. Har vaknat en gång i timmen från kl 24 till kl 5 i morse. När jag skulle resa mig upp för att klä på mig så kändes det som att jag skulle kräkas rakt ner på golvet, men som tur är så gjorde jag inte det. Satt på sängkanten ett tag och pratade med Durra som inte har sovit alls i natt så han gick med mig upp. Åt två små yoghurtar för jag var osäker på om det skulle stanna nere, men det gjorde det. Jag gick till "jobbet" iaf för tänkte försöka jobba, men efter 2 timmar så svettades jag som en gris och kände mig febrig så jag fick gå hem. Så här sitter jag nu och hoppas på att det ska bli bättre snart.
Läste runt i alla bloggar som jag följer och ser att jag har vunnit en liten sak (men vet inte vad) för att jag skickat in förslag på brudklänningar till en tjej som ska gifta sig i september. Är nu väldigt nyfiken på vad det är men mest glad för jag vinner aldrig något.
Nu ska jag lägga mig i soffan med ett glas juice och bara vila.

Hoppas att ni får en bra dag. Puss på er!

Bilder från transport vs akuten





















































Många bilder jag vet, men jag tog 680 bilder sammanlagt.

Transport vs Akuten

Det gick bra på sjukhuset i fredags, men har inte så mycket att skriva om tyvärr. På kvällen så hade transportavdelningen en brännboll-match mot akuten uppe vid Pålsjö slott. Transport vann. =) Jag var där som fotograf och tog 680 bilder. Och eftersom Linus tjatar så ska jag lägga upp en bild på honom in action.

Hoppas att ni har haft en bra helg. Puss på er!

Dag 2

Jaha, då var dag 2 avklarad också. Iofs så var det för några timmar sedan, men jag har varit så seg så har inte orkat skriva förren nu. Idag har jag i princip gjort samma som igår plus 2 nya uppgifter. Idag har jag provat på att köra en säng utan patient. Det gick väl bra förutom att den drog till vänster så den tog i en kant en gång, men det syns att det är fler än jag som har gjort det så jag skäms inte för det. Körde även rullstol idag, jag gick bakom och körde dvs.  Jag kommer nog vara rätt tråkig nu typ en månad fram då mina dagar kommer se likadana ut nu fram till typ den 19 juli. Kan ju även säga att jag idag har fått två små vattenfyllda blåsor på min trampdyna på vänstra foten så det gör lite ont just nu. Men jag har scholls party feet inlägg, så jag tänkte testa de imorgon i gymnastikskorna.

Ska gå och lägga mig nu och hoppas på att kunna somna så att jag kanske är lite piggare imorgon för annars somnar jag väldigt tidigt imorgon kväll. På lördag ska jag åka till Durras mamma i Klippan och få en helkroppsmassage av henne. Då passar hon på att bjuda mig på mat samtidigt. =) Gratis mat är bäst, eller vad säger ni?

Hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!

Första praktik dagen över

Hej alla bloggläsare!
Idag gick jag upp kl 05.50, så tidigt har jag inte gått upp på på ett bra tag om vi säger så. Men det var inte svårt att komma upp för jag vaknade och skulle kolla vad klockan var och precis när jag öppnar ögonen så ringde mobilen för att väcka mig. Det kallar jag timing. Gjorde mig i ordning i vanliga ordningen, dvs. toalettbesök, äta frukost, borsta tänderna, klä på mig (har nattlinne på mig på morgonen) och säga hejdå till Durra. Tar den långa vägen upp till sjukhuset, som ni ser på bilden. ;P
 


När jag kom dit så fick jag testa kläder som inte är smickrande, men rätt sköna. =) Sen fick jag reda på vem jag skulle gå brevid idag. Han kallas Calle och iväg gick vi på vårt första uppdrag. Idag har vi hämtat/lämnat blodprover, lämnat sängar, hämtat/lämnat patienter på olika avdelningar m.m. Jag har sett döda människor eller ja, deras fötter. Har aldrig sett en död människa innan men jag valde själv att se det så jag visste i förväg att de var i ett speciellt rum. Det som har varit jobbigast idag var när vi kom till en avdelning jag kände igen och såg rummet som min farfar låg i sista gången jag såg honom för lite mer än 1 år sedan. Fick en flashback på att jag såg honom ligga i sängen och ha problem att andas, men jag visade inte utåt att jag tyckte det var jobbigt. Det hade inte varit jobbigt om det inte varit för att jag kände igen mig direkt när jag såg rummet.
Har inte varit stressigt idag utan lite lagom mycket att göra så det har varit helt ok, fast jag hittar inte alls. =/ =) Alla som jobbar där har bara skojat och haft sig hela dagen och så verkar det vara varje dag, men idag har jag varit en del av skämten som har varit riktade till Calle. Men så är livet och det har inte varit något taskigt mot mig.
Hur har ni haft det idag? Hoppas att ni har kunnat njuta av den strålande solen.

Ha det så bra. Puss på er!

P.S. limningen på skorna har hållt idag. =) D.S.


Skor och kattbilder



Mina skor är så hela och fina. =/ Har limmat dem då de är de enda bekväma skorna jag har och på praktikplatsen har de räknat ut att de "springer" i ca 4 mil om dagen, så det behövs bekväma skor.

Zach ville ha en puss. Vet att bilden är mörk, råkade hålla handen för blixten. =/


Zombie är galen när hon leker.





Tävla

Var med och tävla om fina smycken genom att gå in och läsa detta  inlägg och följ instruktionerna. Även om ni inte är med och tävlar, så gå in och kolla för ni kanske känner någon som ni kommer att tänka på när ni ser smyckena.

Ha en bra dag. Puss på er!

Praktik fixad!

Jaha, då börjar jag på min praktik på onsdag kl 7 på morgonen. jag vet inte hur jag ska komma upp men det löser sig nog hoppas jag. Sen är praktiken fram till den 19/7. Väntar fortfarande svar från Durras jobb och jag vill verkligen ha det jobbet, då jag vet att det skulle passa mig perfekt. Om jag får det så börjar jag den 20/7, så vi får se hur allt löser sig men jag vill ha ett jobb så jag kan ha lite pengar. Eller ni kanske vill skänka mig lite pengar kanske? Säg till isf. =P
Solen skiner och jag vill egentligen vara ute, men vill inte ligga på stranden och känna mig som en strandad val då jag är helt uppsvälld om magen för det är den tiden på månaden.

Hoppas ni har en bra dag i solen. Puss på er!

Bilder från 20/6-09

Igår så fick vi för oss att vi skulle ner till stranden efter det att Durra hade slutat jobba för att fotografera solnedgången. Det tråkiga var att där var mörka moln på himlen så alla bilder blev mörka, men det kom inget regn på oss. Durra tog en hyfsat bra bild på mig, så jag tänkte bjuda på den och några mindre bra solnedgångsbilder.










Hoppas att ni har det bra. Puss på er!

Glad midsommar


Glad midsommar önskar vi er alla!

Ha en bra dag. Puss på er!

När?

När ska det bli min tur? När ska jag få gifta mig? När ska jag få sitta med mina barn i famnen? När ska jag få flytta till hus? Jag vill ha ett vanligt "Svensson"-liv, men det verkar som att alla andra har det men inte jag. Man känner sig lite utanför när man känner så många som har fått barn eller väntar barn i år. Vissa av mina gamla vänner är 2 barns föräldrar och vi är jämngamla. Känns det rättvist? En del av dem som har barn har fast ekonomi där båda har jobbat, medans andra kanske knappt har haft ett sommarjobb där bara en jobbar och drar in pengar och så skaffar de hus på hans lön och han bytar jobb hur lätt som helst. Visst, många av dessa är inte gifta, men har ett bra förhållande. Men jag som inte har ett jobb men har ett bra förhållande borde väl ändå gå före de som har problem med sina killar som helt plötsligt bara drar eller som kanske inte ens funnits där sedan pluset kom, eller har jag fel?

Jag är så trött på att inte kunna göra något som jag vill p.g.a. att jag inte har ett jobb så jag inte har pengar. Visst kan man låna pengar hit och dit, men hur skoj är det? Skulle det någon månad vara så knapert att jag måste låna pengar så kan jag göra det, men det vill jag inte göra. Jag vill kunna klara mig själv på min inkomst utan att mina föräldrar ska bli oroliga för om jag har råd att köpa nya kläder (vilket jag inte har just nu) och kunna gå på bio en helg utan att det tar emot i plånboken. Ska jag någonsin kunna få flyt med något förutom kärleken? För det känns som att jag drar ner Durra när han vill hitta på saker och jag inte har råd att följa med. Visst kan han hitta på saker utan mig, men vissa saker vill han ju ha med mig på. Kan inte gå ut en helg hur som helst för pengarna finns inte där. Jag vill ha ett jobb så att jag för en gångs skull kan spara ihop pengar som jag en gång i tiden hade sparat ihop men fick använda mig av för att kunna överleva. Hur ska jag göra? Jag får snart panik och då vet jag inte vad jag kommer att göra.
Jag vill kunna börja spara så att en del av mina drömmar kan få slå in. Jag vill ha ett hus, jag vill gifta mig och jag vill skaffa familj. Tänker inte skaffa familj innan jag är gift och har ett hus, sen kan huset eller bröllopet bråka om vad som ska komma först. =)

Hoppas att ni har en bra dag. Puss på er!

Rösta!

Glöm inte att gå in och rösta på den bästa bilden (min?) på temat skolavslutning hos La Foto. Rösta gör ni genom att lägga en kommentar med nummret på den bild du vill rösta på.

Puss på er!

Fika

Idag ska jag och Sofie fika hemma hos henne och jag tänkte att jag skulle cykla upp till henne, dels för att jag behöver motionen och dels för att spara på de få pengarna jag har kvar. Det är inte så långt till Sofie, men det tar säkert mig 30 min när de säger att det tar 15-20 min. Jag har ju inte cyklat på evigheter, sen är cyklen helt vinglig också ju.

Ha det så bra, så hörs vi senare. Puss på er!

Simmat

Då har man varit och simmat. Säger bara gud vad det är skönt när det är bra musik och lite människor där så man kan simma i sin egen takt. Så skönt att jag kanske gör om det imorgon. =) Imorgon ska jag fika med Sofie är det tänkt, men får se hur det slutar då hon är rätt virrig och det har hon erkänt.

Ha det så bra allesammans. Puss på er!

Simma

Då ska jag bara ta och borsta tänderna, sen ska jag gå och simma. Får se hur långt det blir idag, för det var ju ett tag sedan jag simmade sist. Men kan iofs ta en paus och sedan fortsätta igen då jag ska dit själv och inte har någon tid att passa. Ska ta tag i lite olika saker idag så att bloggens utseende kommer att förändras. men det kanske kommer att ta ett tag, men vad gör det?

Ha det så bra sålänge. Puss på er!

Fotobidrag

Här kommer mitt bidragt till La Fotos fototävling som denna veckan har temat skolavslutning.


Min student 2006. Jag står och håller i NV3 skylten med världens leende. =)

Mitt nya liv börjar idag!?

Satt igår och läste en "artikel" om att komma i form på 8 veckor. Läste igenom det och det är inte en bantningskur eller så, utan lite tips på hur man ska förändra sina vanor sakta men säkert så jag tänkte försöka ta mig igenom detta för att se hur det går. Kanske kan lära mig dricka vatten iaf. =) Tycker ju inte om vatten, så idag tog det nästan 50 min att dricka ett stort glas vatten för det tog emot. Tänkte faktiskt lägga upp allt jag läste här igår, sen får vi se om ni orkar läsa allt. ;) Så nu får ni hjälpa mig och vara på mig så att jag kanske kan komma lite i form. Tänkte lägga in bilder på hur min kropp faktiskt ser ut och sen skriva ut min vikt och mina mått på de olika delarna. Om det är någon som vill vara med så säg till så kan vi stötta varandra genom de svåra tiderna när man vill vräka i sig något som kanske inte borde ätas. =)


Kom i form på åtta veckor

Känner du igen följande scenario?
Du har hittat drömklänningen(/fracken), men när du provar den så känner du att den skulle suttit bättre om du varit en eller ett par storlekar mindre.
Du tänker att nu är det sannerligen på tiden att du går ner i vikt, för banne mig om du tänker gifta dig innan du blivit smal som en vidja, och vacker som en dag!

I så fall är du inte ensam! Oräkneliga brudar har innan bröllopet tänkt just den tanken. Nu är det ju så att oavsett om du går ner i vikt eller ej så kommer din blivande äkta hälft att älska dig precis lika mycket, men kanske är det denna situation som verkligen får dig att inse att nu är det dags, nu är jag motiverad, och jag vill gå ner i vikt!

Hur går man då ner i vikt, och hur behåller man vikten?
Det allra första man skall tänka på när man bestämmer sig för att gå ner i vikt är att inte se det som ett kortsiktigt projekt.
"Bantningskurer" och "dieter" i alla ära, men vill du gå ner i vikt och sedan behålla vikten är det en långsiktig förändring som krävs, och för att orka med en sådan förändring gäller det att redan från början vara medveten om att det kommer att ta tid. En viktminskning på ca 0,5-1 kg per vecka är realistiskt för ett bestående resultat, men räkna med att det kan ta upp till tre månader innan din kropp fattar att du verkligen bestämt dig och menar allvar!
Visst kan du gå ner i vikt snabbt med hjälp av t.ex. flygvärdinnedieten, men säger "dieten" något om hur du sedan skall behålla din nya vikt? -Nej, oftast inte, och det beror främst på att dylika dieter går ut på att tappa flera kilon under en kort period, men vad dessa kilon består av framgår inte.

Vad är det då som skall bort?
Ja, inte är det muskelmassan du vill tappa iallafall, den saken är säker, och det är heller inte bra att på olika sätt driva vätska ur kroppen för att tappa några futtiga "panik-kilon". För de allra flesta beror övervikten på att man äter mer än man gör av med, så i teorin är det lätt: Ät mindre och motionera mer.
För att lyckas måste du få din kropp att inse att den skall ta tillvara på den näring du ger den, samtidigt som den skall bränna fett, och dessutom skall detta ske utan att din vätskebalans rubbas.
Det kan tyckas vara självklart, men i praktiken är det tyvärr inte helt enkelt att klara av det, och den största anledningen är stress och tidsbrist.
Den näst största anledningen är att man går in i processen med den bästa vilja, och full av motivation, men sedan stöter man på problem, och problemet är ofta sötsuget.


Hur hanterar man sötsuget?
Till att börja med: Var beredd! Sötsuget kommer, som ett brev på posten, och det är bäst att du är medveten om det.
Genom att vara beredd på det kan man enkelt hantera det: Ät en frukt, drick ett glas juice eller borsta tänderna, det brukar hjälpa.
Är det så att du inte kan stå emot så är det faktiskt inte hela världen heller, bara det inte händer för ofta.
Kom ihåg att det är inte ett misslyckande att falla för frestelsen, så vräk inte i dig resten av chokladkakan som tröst!
Så farligt är det ju faktiskt inte, att man faller ibland innebär inte att alla de andra dagarnas ansträngningar är bortkastade. Ta nya tag, och tag lärdom av händelsen! Kanske var det en viss tid på dygnet, eller i en viss situation du föll, var beredd nästa gång så klarar du det!

Sedan då?
Eftersom det är tänkt att du med hjälp av våra tips, och på endast 8 veckor skall lägga om dina kost- och motionsvanor är det bäst att skynda långsamt.
Detta "program" går ut på att ändra vanorna innan du ändrar kosten, det kan låta lite märkligt, men du kommer förhoppningsvis att märka att det då blir lite lättare att "stå ut".
Försök att sova och äta så regelbundet som möjligt, det gör det lättare för din kropp att anpassa sig till förändringar!
Skaffa gärna ett multivitaminpreparat, det skadar aldrig med lite extra näring när man börjar förändra sina kost- och motionsvanor. Brukar du dessutom äta mycket socker, godis och kakor bör kosttillskottet innehålla krom (chrome), eftersom krom reglerar blodsockret och dämpar sötsuget.

Vecka 1:
Första veckan börjar du med att dricka minst två liter vatten per dag, något som du helst skall fortsätta med livet ut.
Drick ett stort glas (3-4 dl) direkt när du vaknar, och ett stort glas en timme innan varje måltid (drick inte till maten!) resten fördelas under dagen.
Det kan låta mycket, och i början blir det en del springande på toaletten, men när vätskebalansen stabiliserats kommer du att vilja dricka ofta och mycket!
En positiv sak du får med på köpet är att din hy förmodligen kommer att förbättras, bli mjukare och få en finare lyster! Vattnet driver dessutom ut onödig vätska, och tar med sig gifter och slaggprodukter på vägen!

  • Att dricka innan i stället för till maten kommer att göra dig mindre hungrig, så lägg inte upp en vanlig portion, ta lite mindre på tallriken till att börja med, och ta mer om du känner dig hungrig när du ätit upp din första portion
  • När du inte dricker till maten kommer dessutom maten du äter att smältas snabbare och förbränningen sätter i gång tidigare eftersom du inte "spär ut" magsyran med ytterligare vätska vid måltiden.
  • Tänk också på att äta din mat långsamt, det tar ett tag för magen att tala om att den är mätt! 

Vecka 2:
Börja gå upp lite tidigare varje morgon!
Börja din dag med det stora glaset vatten och därpå en halvtimmes promenad innan frukost!

  • Kroppen förbränner mest fett på morgonen, och hur konstigt det än låter kommer du förmodligen att bli piggare genom denna lilla förändring.
  • Genom att du dricker innan promenaden sätter förbränningen igång, och när du kommit hem efter promenaden har din aptit byggts upp så att du orkar äta en stadig frukost!

Vecka 3:
Nu lägger du till en 40-minuters promenad innan middagen varje dag.
Drick ett stort glas vatten, ut och promenera, in och ät middag!

  • Om din mage klarar av det kan du gärna blanda en msk äppelcidervinäger i vattnet du dricker innan måltiderna, det ökar förbränningen ytterligare, och minskar blodsockersvängningarna, men om det svider eller bränner i magen när du tar vinäger ska du låta bli!

Vecka 4:
Nu har du kommit igång, och din kropp börjar fatta vad som gäller och det är hög tid att börja tänka på vad du äter, nu är det dags att börja skriva matdagbok!
Vi har alla en tendens att glömma bort saker vi äter mellan och till måltiderna; pepparkakan till kaffet, tårtbiten då arbetskompisen fyllde år, Coca colan till lunchen, vinet till middagen osv...
Fortsätt med de vanor du lagt dig till med under de första tre veckorna, men börja nu också skriva ner allt du äter eller dricker, och också vilken tid du äter det.
Efter ett par dagar kan du börja se mönster i dina kostvanor, kanske ser du t.ex. att du ofta verkar bli sugen på något sött vid elvasnåret.

  • Ju mer du vet om dina vanor, desto lättare blir det att undvika frestelserna!

Vecka 5,6,7 och 8:
Nu har du kanske redan gått ner ett kilo eller två, utan att "bantningen" ens börjat, och det är nu det är dags för allvaret!
Kalorisnåla recept tänker vi inte ge dig, det har du säkert redan massor av, i stället ger vi dig enkla tips och råd som du kommer att ha nytta av på vägen.

Ät fem gånger om dagen!
Genom att äta regelbundet och ofta håller du förbränningen hög och jämn. Ät frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag, och undvik att äta sent på kvällen.
Om du känner dig frestad av något fett eller sött, så ät det så tidigt på dagen som möjligt. Det är bättre med en mazarin till förmiddagsfikat än på kvällen eftersom kroppen då hinner förbränna den innan kvällen.

Ät i rätt ordning!
Du har förhoppningsvis redan vant dig vid att dricka innan maten istället för till maten, men det finns ett till enkelt knep: Ät dina grönsaker först.
Se det som två tåg på samma räls! Grönsakerna är expresståget, och kolhydrater och proteiner motsvarar godståget. När det snabba expresståget kommer iväg först är rälsen sedan fri för det långsammare godståget och allt är frid i världen.
Om Du däremot skickar iväg ditt godståg först kommer expresståget snart att vara i kapp det, och tvingas hålla samma låga tempo.
Är du med? Genom att äta grönsakerna först (expresståget) kan resten av middagen (godståget) passera långsammare genom matsmältningsapparat och tarmar, utan att det spelar någon roll.
Maten smälts och förbränns snabbare!

Ät mycket grönsaker, rotfrukter, frukt och bär!
Ingen nyhet direkt, men ack så viktigt.
Ät efter "tallriksmodellen", halva tallriken grönsaker, 1/4 protein (t.ex. kött, fisk, ägg bönor, linser) och 1/4 kolhydrater (t.ex. ris, potatis, grovt bröd). Grönsakerna behöver ju inte vara en grönsallad; haricots verts, lättkokta selleri- och morotsstrimlor, gröna ärter, broccoli, paprika osv. är alla exempel på bra grönsaker som är jättegoda tillbehör till vilken rätt som helst! Över lag är frukt och grönsaker med ett lågt GI (glykemiskt index) att föredra. (Glykemiskt index beskriver hur mycket ett födoämne påverkar blodsockerhalten)

Ät kryddig mat!
Starka kryddor ger en högre förbränning! Krydda maten med chili, Cayenne, curry, Sambal Oelek, ingefära, senap....
Förutom att du kanske lär dig mer om olika länders matkulturer har flera av kryddorna dessutom läkande effekter, ingefära t.ex. reglerar blodtrycket, och Cayenne förbättrar blodcirkulationen.
Ät också hellre varm än kall mat, eftersom varm mat ger en bättre mättnadskänsla!

Välj rätt fett!
Generellt kan man säga att ju mindre fett desto bättre, men en kost helt utan fett är både ohälsosam och trist.
Minska på fettet och använd nyttigare fett så kommer du långt!
Undvik margarin och använd istället olivolja, rapsolja och riktigt smör, din mat skall inte vara tråkig, då tröttnar du snabbt.
Försök att i den mån du kan använda dina vanliga favoritrecept, men byt ut eller minska på fettet!
Skär bort synligt fett på kött, och bred på mindre smör på mackan!
Byt ut vitt bröd mot mörkt med fibrer.

Undvik dolda fällor!
Salt och/eller socker finns nästan överallt, byt ut ditt vanliga salt mot örtsalt, och undvik "sockerfällorna". Saft, juice, sylt, läsk osv. är alla produkter som ofta innehåller mycket socker, låt bli dessa och drick istället vatten när du är törstig. Sockret i théet eller kaffet kan du byta ut mot saketter, det kan tyckas onödigt, men i längden gör det faktiskt skillnad!


Till sist några generella tips!

  • Ät aldrig på stående fot, och inte framför teven! Du skall ha lugn och ro när du äter, och gärna sällskap!
  • Ha alltid färsk frukt i närheten! Alternativt en påse morots-eller gurkstänger att knapra på när suget sätter in
  • Blir du akut godissugen så välj gelé-eller skumgodis, om du är "chokladoman" så ta en eller två bitar mörk choklad med hög kakaohalt.
  • Tala om för din omgivning att du försöker ändra dina kostvanor, och be dem stödja och peppa dig. På så vis undviker du frestelser genom att andra inte "trugar"i dig kaffebröd till fikat.
  • Unna dig en helkroppsmassage ibland. Det främjar cirkulationen och ökar ditt välbefinnande.

Slutligen, vecka 9, 10, 11... resten av livet
Efter dessa två ynka månader kommer du förmodligen att förundras över hur snabbt din kropp anpassat sig efter dina nya vanor. Kom ihåg att detta "program" bara är början till ett nytt och hälsosammare liv.
För personer med större övervikt kanske dessa 8 veckor kan ha gett motivation till att gå med i t ex viktväktarna för en långsiktigare viktminskning.
Om inte annat har våra tips och råd förhoppningsvis lett till ett piggare och aktivare liv!
Lycka till!


Någon som vill vara med och motivera mig?
Puss på er!


3 samtal från samma hushåll!

Igår började telefonsamtalen med att min lillebror ringde för de hade datorproblem. Durra och Timmy kom överrens om att vi skulle komma till dem idag då det inte är någon fredriksdal idag. Lite senare ringde pappa, då visade det sig att han inte visste vad Durra och Timmy bestämt för då hade Timmy blivit så sur att pappa inte kunde prata med honom. Så då sa vi till pappa att vi kommer idag. Sen ringde mamma, för att fråga vilken tid vi kom för de väntar väldigt speciella gäster idag. Idag ska nämligen några socialsekreterare komma hem till dem och informera om ett fosterbarn på 1,5 år och då ska socialsekreteraren kolla deras hem för att se om de är lämpliga som fosterföräldrar. Sen ska mina föräldrar diskutera det lite mer så får vi se hur det slutar. Håller tummarna för dem iaf.
Ska som sagt dit ikväll, så då får jag kanske reda på mer.

Hoppas att ni får en bra dag. Puss på er!

Timmys student

Igår tog min lillebror studenten. Tyvärr så regnade det som fan och det var inte skoj för varken studenter (inte nyktra iaf) eller för familjen. Tänkte bjuda på lite bilder.









Bilderna nedan är tagna utanför mammas och pappas hus. Fick ta lite bilder där då det inte regnade precis då.



Mamma: -Då ska vi bara ha en närbild också.
Timmy: -Ok. Sen gick han närmare och ställde sig som på bilden ovan.

Ska strax gå på en dagen-efter studentfest.
Hoppas att ni får en bra dag. Puss på er!

Rekryteringsträff

Jaha, då har man varit på rekryteringsträff på Durras jobb. De berättade om företaget och sen var det dags för de individuella intervjuerna. Känns som att det gick bra, men där var 30 personer och "bara" 18 ska anställas. Inte för att vara sådan men hoppas att alla andras intervjuer sög. Inom 1-2 veckor får jag reda på om jag fick jobbet eller inte. Om jag får jobbet så börjar utbildningen den 20 juli, och om man ska gå på språkkursen så börjar den i mitten av juli.
Har fortfarande inte hört något från af om min praktikplats har blivit godkänd eller inte. Kan vara bra att veta, samtidigt som att det kan få vänta tills jag vet något från Stream.

Ha en bra dag. Puss på er!

Kliar!

Tänkte visa bilder på de knottbetten jag fick i måndags, så kanske ni förstår mig lite varför jag gnäller för att det kliar. Sov rätt dåligt inatt för att det har kliat så mycket, så att jag fick gå upp för att smörja på xylocainsalva för att kunna få sova lite utan att bli helt tokig av kliandet. Har även varit på apoteket och köpt hydrokortison som ska vara lite mer effektivt, men det vette fasiken om den är faktiskt. Bilderna blev inte jättebra då jag precis har smörjt in betten.


Har räknat ihop till över 30 bett i ansiktet. Sen har jag på halsen, ena axlen, båda armarna och händerna.

Imorgon är det dags för arbetsintervju, känns sådär när jag ser ut som jag gör i ansiktet. Men hoppas på att det kommer attt gå bra. Skriver mer imorgon när jag vet något eller iaf om hur det har gått. =)

Hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!

Blandat bilder

Evelina var här i fredags och vi fixade till oss för att ut och röja på stan, men det blev inte så. Istället åkta kameran fram och vi stack ut och fjöntade oss i parken.






















Igår var det avslutning på lydnadskursen mamma har gått på med Alva. De hade tävling i rallylydnad och mamma och Alva kom på delad första plats. =)


























Grey's Anatomy

Så kan det ju inte bara sluta! Båda kan ju inte bara göra så samtidigt, någon av dem måste ju klara sig. Helst båda. Så får det ju inte sluta!

Jag såg avsnittet av grey's som gick på tv idag och då blev jag lite nyfiken på vad som händer nästa vecka, så jag kollade på det avsnittet då vi hade det hemma. Jag vill inte avslöja vad som händer så jag lovar att inte säga några detaljer.
Avsnittet börjar som vanlig typ knappt intressant, sen händer där lite saker som är både roliga och mindre roliga saker. Men det jag inte gillar är att avsnittet slutar så spännande så jag blev irreterad. Men ni som kollar på det får själva se vad ni tycker nästa vecka.

Puss på er!

Mer bra nyheter idag

Idag fick jag ett mail från Durras jobb, där jag har sökt ett jobb. I mailet stod det följande:

"Hej! 


Du är välkommen på en rekryteringsträff till ... den 11 juni 09.00-13.00!


... erbjuder teknisk kundsupport på den nordiska marknaden. Våra kunder är högteknologiska företag som valt att lägga ut supporten på entreprenad. ... hjälper både privat- och företagskunder med teknisk support. ... kontor i Helsingborg är det enda i de nordiska länderna och vi tillhandahåller support på danska, finska, norska och svenska.

Vi kommer under sommaren att anställa ett team för kundtjänst! Jag har fått ditt CV från antingen Arbetsförmedlingen eller från en vän som redan jobbar hos oss, och jag tycker att du har en intressant bakgrund! På rekryteringsträffen kommer vi att presentera företaget samt hålla intervjuer.


Arbetsuppgifter:

-       Vara första kontakten för kunderna som ringer in

-       Registrera kundens uppgifter i en databas

-       Undersöka vilken garanti som kunden har på sin dator

-       Skicka vidare samtalet till tekniker

Önskvärda kvalifikationer:

-       Mycket stresstålig

-       Vara en van datoranvändare

-       Erfarenhet av kundtjänst; meriterande med kundtjänst på telefon

-       Danska och/eller norska språkkunskaper

Startdag är ej bestämd ännu (mest troligen i juli)och du börjar med en veckas betald utbildning.

Vi erbjuder även en språkträning i dansk eller norska som äger rum några veckor innan startdag.  (Språkträningen är också betald.)


Om detta låter intressant är du välkommen att maila mig och anmäla ditt intresse för att komma på rekryteringsträffen!


Med varma hälsningar,


Sara ..."

Så ni får väl hålla tummarna för mig den 11 juni. Om ni vill att jag ska ha lite tur med något.

Idag har jag pendlat fram och tillbaka mellan soffan (tv:n) och datorn. Har inte så mycket mer planerat. Imorgon ska jag på fika med Sofie på Ebbas, det ska bli skoj att träffas igen. på fredag kanske det blir någon sorts utgång. Sen vad som händer i helgen vet man inte värren då. =)

Ha det så bra. Puss på er!


=)

Idag har Durra åkt till Sweden Rock för att festa och lyssna på bra musik. Jag har lite små tråkigt (som vanligt när jag är ensam hemma) men har något positivt att berätta. Jag har fått en praktikplats på sjukhuset här i Helsingborg, på transportavdelningen. Arbetssysslorna jag kommer att ha där kommer att variera men till största delen kommer jag att förflytta patienter och springa med prover till och från labbet. Nu ska bara denna praktikplats godkännas av bl.a. AF, så att jag kan börja så snabbt som möjligt. Sen när jag tog posten idag så låg där en avi till mig. Mitt nya mobilskal har kommit, gud vad det är fint. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska byta chasit och allt själv eller vänta tills Durra kommer hem så att han gör det åt mig. Vet inte riktigt om jag vågar göra det själv. Kanske kan höra med min lillebror om han kan komma hit och göra det, han går ju ut elprogrammet nästa fredag igen så han kan kanske det där så att allt funkar i den sen.

Hoppas att ni har det bra. Puss på er!


Jag har tråkigt..

Kan det bero på att jag sitter ensam hemma och har gjort det sedan kl 14?
Kan det bero på att jag inte vet när Durra kommer hem?
För att han åker till Sweden Rock imorgon (till söndag) och jag ska inte med? 
Eller beror det på att sommaren har börjat och det i sig är väl skoj, men det är inte så skoj när Durra ska jobba dubbelt hela sommaren (förutom 2 veckor) så att vi ses ca 1-1½ timme om dagen(?)! Visst har han 2 veckors semester men en av dem ska han tillbringa i Cypern med 3 av sina kompisar. Han åker på en söndagkväll och kommer hem någon gång på måndagen en vecka senare. Då har han 4 dagar att spendera med mig. MEN då kommer ju Metallica till Köpenhamn och det har han ju köpt biljett till så då försvinner ju iaf en halv dag till att han ska vara där, men jag tror att det kommer bli förfestande och då blir det minus nästan hela den dagen. Med min tur så lär jag jobba när han har semester, antingen så har jag praktik eller så kanske jag lyckas få ett jobb och då ses vi ju bara på eftermiddagarna de resterande 3 dagarna. Sen blir det ju inte bättre av att det är Helsingborgsfestivalen de dagarna heller, så frågan nu är hur mycket tid tror ni att jag får med min älskling i sommar? Jag älskar egentligen sommaren, men jag hatar verkligen när han är borta så mycket. Han är trött när han går upp och svintrött när han kommer hem.
Någon som kan hjälpa mig att tänka på annat i sommar?
Någon som kan umgås med mig hela sommaren? D.v.s. om jag inte får jobb eller praktik.

Hoppas att ni har haft en bra dag. Puss på er!

W890i

Fick ny mobil igår. Eller ny är den ju inte men den är ny för mig. Durras styvmamma Anna hade bytat mobil och hennes gammla var en sådan som jag har velat ha ett tag. Då den inte skulle användas mer så fick jag den av henne. Laddare och handsfree visste hon inte var de var med det spelade ingen roll då jag har en sådan laddare redan. lite färgskadad är den men det spelade ingen roll för den funkar. Sen så sa min lillebror att jag kan byta skal, chasi och knappsats för 700 kr så nu har jag beställt så att jag får hem ett helt nytt skal. Så den kommer att se fin och ny ut, sen ska jag bara lyckas byta ut skalet. =/ Annars får Durra hjälpa mig när han nu kan. Han jobbar ju i princip hela sommaren f.o.m. idag. =(
Nu ska jag se om där finns något roligt att göra imorgon.

Ha det så bra allesammans. Puss på er!

Tävlingsdags igen


Denna gången är temat lek och jag tänkte ställa upp med denna bilden på när Alva leker med en tennis boll i sin vatten skål. Hon släppte den medvetet i skålen för att pappa inte skulle ta den och kasta iväg. =) Klok hund?

Dålig på att skriva

Hej de som nu läser min blogg. Jag vet att jag rent ut sagt suger på att uppdatera här i bloggen men det är för att jag inte har så väldigt mycket att uppdatera med. Tänkte iaf bjuda på lite bilder från i fredags när jag var hos mina föräldrar och från idag när vi var och hälsade på hemma hos Vevve, Mattias och Alicia.





















Höll på att glöma och säga att det verkar som att Carina (Durras mamma) har hittat en praktikplats till mig på sjukhuset. =) Gångavstånd dit. Ska gå upp och prata lite mer med en ansvarig så att hon vet vem jag är osv. Så just nu vänatr jag på svar från af ang lite frågor som jag hade.
Hoppas att ni har lika fint väder som vi har här.

Ha det så bra och puss på er!

RSS 2.0