Mitt liv hitintills

Inspirerades av Malin som hade skrivit lite om sitt 23-åriga liv och vad hon har gjort med livet hitintills och kände att jag ville göra något liknande.

Jag blir 24 år i augusti. Under dessa år har jag gått grundskolan (förskolan-5 i Åsljunga och 6-9 i Skånes Fagerhult) och gymnasiet (Örkelljunga).
Skolan i Åsljunga var liten och mysig och det var skoj att gå i skolan. Inga större problem man hade precis, men det tråkigaste var helt klart klassorkestern (spelade klarinett för er som vill veta) som vi var tvugna att ingår i (förutom det att en av våra lärare avled i cancer).
Högstadiet i Skånes Fagerhult var både bra och dåligt. Nya klasskamrater och nybyggd skola är alltid ett plus men sedan det negativa var att jag mådde dåligt psykiskt och började vantrivas, höll på att förlora mina vänner men det vände till det bättre igen och då fanns några kompisar där. Fann även en ny ett år äldre kompis som jag började umgås massvis med och jag saknar henne så fruktansvärt. 
I 9:an så valde vi gymnasium och mitt första val var NV i Örkelljunga och andrahandsval var OP även det i Örkelljunga. Örkelljunga UC var färdig byggd året innan så återigen fick jag gå på en nybyggd skola. Jag kom in på NV och vi var 5 st tjejer i min klass så det kändes bra att vara en liten klass och kunna få mycket hjälp av lärarna. Trivdes i skolan trots att jag hade svårt med både matte, fysik och kemi, men tack vare en bra klassföreståndare så klarade jag både matte och fysik. Kemin klarade jag av tack vare mina klasskamrater (tack ska ni ha, speciellt du Ellen).
Efter studenten fick jag sommarjobb på Gillebagarn i Åsljunga och även sen förlängt över pepparkaks säsongen. Samma år träffade jag Durra och jag säger bara "Tack gode gud för det", annars hade jag flyttat till Uddevalla. Strax efter vi träffades så flyttade jag in med honom och har haft 3 försäljningsjobb som jag inte trivdes på, men sen fick jag mitt nuvarande jobb och fick en tillsvidare tjänst. Vi har fått barn och köpt hus sen dess. Det enda som saknas för min del egentligen är en utbildning så att jag kan jobba med något som jag alltid har velat jobba med, nämligen djur. Veterinär kommer jag aldrig kunna bli då jag inte har betygen att komma in på utbildningen och jag känner inte att jag kan plugga i 5,5 år just nu när man är småbarns förälder.
De närmsta planerna är väl att börja kolla efter en utbildning och ev. lärlingsplats (vill plugga i Dk och på den utbildningen ska man ha en lärlingsplats) så måste kolla upp saker kring det där med lärlingsplats också. Annars är det väl att gifta sig och skaffa ett barn till som ska göras innan livet känns komplett. Reser gör jag gärna också såklart men så länge jag har min familj och att de är friska så kan jag skippa resor, utbildning och annat jobb.


Jag älskar er killar!


Mio gungar för första gången..

Idag gick vi bort till lekplatsen som vi har här i närheten så att Mio fick gunga för första gången i sitt liv och här kommer bilder från detta.

Här ska det lekas massor när Mio blir större.

Först fick han ligga ner och gunga lite själv. Tog ut foten så fort jag såg det. Finns traditionella gungor också till sen när han kan sitta själv.

Lite leenden kom det allt. =)

Sen gungade vi tillsammans en stund.

Jag ser lagom road ut. :P

Cooling med kepsen bakofram.

Mamma och son. =)

"Men mamma sluta pussas."

"Blä på dig pappa."

"Hej mamma!"

Det är roligare att gunga med pappa.

Pappa fixar så jag flyger och det är ju såå skoj.

Bilder


4 månaders kortet.

Såhär satt Mio snällt när vi höll på i trädgården. Han somnade tillsist.

Mio fick sin första smakportion igår.

Såhär var hans största reaktion.

Ska det verkligen vara såhär mamma och pappa?


Trädgård och Väla

Idag har vi varit ute i trädgården och fixat med alla löven som har legat sedan i höst och även klippa ner allt det vissna. En mindre chock fick jag när jag började kratta i rabbaten och under alla löven hittade jag rätt mycket grön och en del blommor som är på väg. Att det hade börjat växa utan att ha fått sol trodde jag aldrig att det skulle göra. Vi är inte helt färdiga, men vi hade lite andra ärenden som vi behövde göra.
Vi var ute på Väla och Ikea en snabbis. Durra sprang in på Ikea medans jag gick till Intersport för att se vad de sa om skorna. Jag fick dem utbytta utan problem med en utskrivet kontoutdrag som kvitto. =) Jag valde dock en annan modell så att jag kan gå även om det regnar utan att jag blir blöt om fötterna. =)Dessa blev det.


4 månader

Idag blir min underbara son 4(!) månader. =)


(Bilden är inte tagen idag, månadsbilden kommer senare)


Bil f*n

I förrgår skulle Durra använda bilen men då startade den inte så vi fick låna en batteriladdare, men när vi skulle koppla in den så såg vi att batterivattnet var låg så igår var min pappa så snäll att han körde inom mekonomen och köpte till oss. Igår när Durra kom hem så fyllde han på vattnet och satte den på laddning. Idag när jag skulle till BVC tog jag bilen för att det har blåst mycket idag och bilen startar utan problem vilket gjorde mig glad. När jag skulle köra hem däremot så startar den inte. Fick ringa min pappa efter många försök varav den nästan startade några gånger och han skulle köra ner och hjälpa mig. Jag testade en gång till efter det samtalet och då gick den igång efter mycket om och men. Pappa slapp köra ner och jag kom hem. Tack pappa för att du skulle komma och hjälpa mig. Nu får vi bara ta och köpa ett nytt batteri. =/

ABSTINENS!!!!

Det var planerat att jag och Vevve skulle rida imorgon, men tyvärr har hennes dotter blivit dålig (antagligen vinterkräksjukan =/) och bara kräker så vi fick ställa in det. =( Jag hoppas att hon blir frisk snart så att vi kan rida så snart som möjligt för jag har verkligen abstinens just nu efter att få rida så snart hoppar jag upp på första bästa häst jag ser i en hage. ;)

Simmat

Idag har jag och Elinore simmat 40 längder (dvs 1 km) utan paus på under 40 min. =)

Tävlar

Just nu är jag med och tävlar om en webbkurs av Emelie som hon håller genom Cursio. Besök sidan för att se vilka kurser hon har att erbjuda för kurser: coursio.se/emelieohlsson för att vara med och tävla så klicka på bilden nedan:


Nr 1 av 2

Idag fick jag det största av paketen med kläder till Mio som jag vunnit på Tradera. En hel hög med kläder, nämligen hela 79 plagg. =)

Did I shop until I dropped?

Igår var jag med Malin och Erika uppe på Ullared och shoppade loss. Jag skulle verkliegn inte köpa mycket alls, men var den av oss som handlade för mest. Jag som inte har så mycket pengar. =/ Säger bara tur att jag har sparpengar man kan ta av för att klara resten av månaden. Jag köpte 4 tröjor, 1 pyjamas, såpbubblor, en 50 cm stor Pingu och byggklossar köptes till Mio. Durra fick INGET alls, han ville inte ha något. Jag hittade 3 t-shirts, 10 linnen och lite annat smått och gått.

Mammas älskling
Några suddiga bilder, men han är charmig iaf. =)


Vad tycker ni?

För 5 månader köpte jag skor från Intersport och nu har de släppt i en limmad söm och jag vet inte vad jag ska göra. Har inte kvar kvittot så vad tycker ni att jag ska göra?


Det är inte riktigt samma modell men nu förstår ni var det har lossnat..


RSS 2.0